От последните минути! Това били първите думи на бизнесмена, държащ опожарения цех във Войводиново!

В момента са останали 4 екипа на пожарната, които гасят тлеещите огнище в цех “Унитерм” в село Войводиново. Както БЛИЦ вече съобщи, пожарът тръгна в 18:30 снощи в цех за преработка на месо – най-големият на Балканския полуостров.

“Към момента от снощи 23:15, откакто беше локализиран пожара, останаха да дежурят 4 пожарни екипа. Те имат за цел да не допуснат разпространението на пламъци, върху останалата част от склада”, заяви шефът на пожарната комисар Георги Мангараков.

“Абсолютно няма никаква опасност за населението. Наша лаборатория снощи извърши проверка по цялата дължина и няма опасност”, заяви той.

“В момента има тлеещи огнища от мас и животински продукти. Тези неща са затрупани от термопанели и затова не може да се стигне до тях. Не можем да кажем към този момента дали има умисъл и дали е свързан с протестите във Войводиново”, заяви Мангараков.

“Собственикът каза, че пожарът е възникнал в самия цех, зад административната сграда. Видял го е охранителят, който е бил на смяна”, завърши той.

Източник: Блиц
На снимката: Комисар Георги Мангараков