Коронавирусът уби здраво момиче, само леко кашляло

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.

16-годишната Жули е най-младата жертва във Франция

Трагичната история на едно 16-годишно момиче във Франция напомни, че никой не е защитен от коварния коронавирус. Жули – лъчезарна и пълна с енергия ученичка от гимназия в Есон, почина във вторник от белодробна инфекция в болница в Париж. Според близките ѝ тя не е имала хронични заболявания и расла като здраво дете. Тийнейджърката стана най-младата жертва на коронавируса във Франция, а според някои – и най-младата в Европа.

“Обичаше да танцува, да пее, да кара хората да се смеят. Просто не можеше да стои на едно място”, описват я близките ѝ.

“Това не може да се преживее”, казва съсипаната майка Сабин. И разкрива пред АФП, че момичето просто имало лека кашлица преди седмица, която лекували със сироп, билки и инхалации. В събота обаче Жули започва да се задушава.

“Беше ѝ трудно да поеме дъх. След това започнаха пристъпи от кашлица”, припомня си майката. Така че в понеделник решили да отидат на лекар. Той вика Бърза помощ и пристига екип в защитни облекла, за да отведе момичето, на което е поставена кислородна маска, в най-близката болница в Есон.

Сабин се връща у дома. Когато час по-късно се обажда в болницата, ѝ казват, че момичето е прегледано на скенер и “няма нищо сериозно”. Направили ѝ тест за коронавирус и резултатите се чакат.

През нощта състоянието

на Жули се влошава

и я местят по спешност в детското отделение на парижката болница “Некер”. Правят още два теста. Настаняват я в малка стая със сини стени и мечета. “На 16 години тя е още дете.”

Във вторник ученичката вече е в реанимацията. Но още е в съзнание. Когато майка ѝ идва да я види, тя почти няма сили да говори, но казва: “Боли ме сърцето”.

Двата теста дават надежда – те са отрицателни. “Лекарят дори ми направи знак с вдигнат палец, че всичко е наред”, продължава разказа си майката. Късно е и Сабин се прибира с намерението да дойде на следващия ден.

Но късно вечерта ѝ звънят – дошли са резултатите от най-първия тест, който е положителен. Междувременно състоянието на момичето се е влошило дотолкова, че е интубирано. “Не можех да повярвам, мислех, че са сбъркали. Защо този резултат дойде толкова късно?”, ридае майката.

“От самото начало повтарят, че младите карат леко. И ние повярвахме, като всички останали”, присъединява се Манон, по-голямата сестра на Жули.

Малко след полунощ ново позвъняване: “Идвайте бързо!” “Сега вече изпаднах в паника – продължава майката. – Веднага разбрах, че се е случило нещо непоправимо.

Когато пристигнах,

тя беше посивяла”

В 1 ч през нощта Жули умира. Майката докосва ръката ѝ, усеща, че още е топла дори през предпазните ръкавици. После ѝ съобщават – край, повече няма да я види. Във времена на пандемия правилата са стриктни. Не може да вземе и нищо от вещите ѝ – те ще бъдат изгорени. Не може да запази дори синджирчето от кръщенето ѝ.

Отнасят тялото в моргата на болницата. Оттук ще го вземат за погребението. Няма да има церемония. “Още същия ден трябваше да изберем ковчега. Нямаше да можем нито да я облечем, нито да я гримираме, нямахме право.”

В четвъртък, след като властите официално съобщават за смъртта на Жули, телевизиите започват непрекъснато да повтарят, че е починало 16-годишно момиче. “Беше непоносимо, защото това беше моето дете – казва почернената майка. – Никога няма да получим отговор защо това се случи с нея.”

Източник: 24 часа

3D Раница Batman, Черен, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Промоционален комплект Disney Minnie, 2 Части, Раница, Мешка

24.9лв.

Детска престилка с шапка за готвене My Little Pony, 2 части, 100% Полиестер, Многоцветна

17.3лв.

Алуминиева бутилка за вода Spiderman, С капак, Пластмаса, 500 мл.

14.9лв.

Поларено одеяло Frozen, 100% Полар, 130 x 170 см.

28.3лв.

Кутия за съхранение на играчки Disney Frozen, Синя, 100% Полиестер, 31 см.

38.3лв.

Кош за съхранение Paw Patrol, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

3D Раница Spiderman, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Възглавница Paw Patrol, Сива, Цифра 3, 100% полиестер, 40 x 40 см.

15.4лв.

Кош за Съхранение на играчки Spiderman, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.