Чудодейна бабина рецепта срещу болки в гърлото

Студеното време е тук, а с него идва и сезонът на настинките и вирусите. Тази година, освен с тях, трябва да се борим и с коронавуриса. Най-често първите симптоми на грип и настинкаусещаме в гърлото – то започва да ни дразни леко, зачервява се, а след това започва и да боли, в повечето случаи силно и мъчително.

От болката в гърлото идват и други беди като вдигането на висока температура, запушен нос, цялостна отпадналост. На всички ни се е случвало да ни боли гърлото и знаем кои хапчета действат и кои не, но е редно да опитаме да се преборим с вируса или настинката първо по естествен начин, а след това с лекарства.

Важното е болестта да се хване навреме и да не й позволите да се задълбочи. За целта трябва да пресечете проблемите с гърлото, а е доказано, че има един бабин лек, който ще се справи с болката и неприятното усещане.

Всичко, което ви трябва, за да си направите лекарството, е мед, лимон и сода.

Самият проф. Кантарджиев съветва още от началото на пандемията, че можем да противодействаме на болките в гърлото с лимон и сода.

“Изключително важно е да не се губи време. Ако хората имат главобол, кашлица и висока температура, не бива да чакат да им мине, а незабавно трябва да вземат мерки. Първият етап са антиоксидантите. Затова дезинфекцията на устата и гърлото с лимон и сода и могат да изиграят важна роля като спрат вируса. Защото КОВИД започва от гърлото и ако не се вземат мерки, не само, че заразяваш семейство и близки, но слиза и в белия дроб. Комбинацията от лимон и сода може да е много полезна за хoрата.”

Начин на приготвяне:

Изтискайте сока на половин лимон в малка паничка, добавете към него половин ч.л. мед и сода на върха на лъжичката. Разбъркайте сместа добре, докато не се получи гъста пяна.

Изяжте сместа бавно, на малки глътки, като се старайте да я задържате колкото се може по-дълго на гърлото си.

Можете да правите процедурата по два пъти на ден – сутрин и вечер. Още на същия ден със сигурност ще усетите облекчение на болката.

Вижте по-долу още съвети за подисилване на имунната система по време на пандемия:

Източник: edna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *