Бизнесмен,Достоен българин дари 14 лаптопа на родното си училище

Инфрачервен вибриращ масажор за цяло тяло InnovaGoods, С 5 приставки, 15 x 16,5 x 11 см.

49.90лв.

Магнитни масажиращи чехли с акупресура InnovaGoods, 2 размера

35.00лв.

Силиконови разделители за всички пръсти на крака с подложка за метатарзалната част на ходилото (Опаковка от 2 бр.)

17.50лв.

Компресивни чорапи - при болки в глезена, свода и петата на ходилото

12.50лв.

Сироп за простата - 410 гр.

10.00лв.

Стягащ антицелулитен клин

21.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Био пчелен мед с Витамин C + Шипка и Прополис, Биохерба, 280 гр.

9.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Електрически ръчен масажор за цяло тяло INNOVAGOODS

68.00лв.

Бизнесменът Димитър Димитров, отличен в кампанията на “24 часа” “Достойните българи” дари 14 лаптопа на математическата гимназия, който е завършил в Кюстендил. За казуса, с който се сблъскал сподели в личния си профил в социалните мрежи.

Директорката на ПМГ “Проф. Емануил Иванов” се свързала с него, за да му обясни, че училището трябва да купи 14 броя лаптопа за 12174 лева. В заповедта било посочено, че 3 от тези лаптопи ще се ползват от преподаватели и за тях се отпускат по 1000 лева за брой, а 11 са за ученици с бюджет от 834 лева за брой. В заповедта са посочени множество параметри, на които трябва да отговарят двете категории преносими устройства. Димитров забелязал, че ученическите не могат да бъдат по-широки от 310 милиметра. Т.е. учениците ще се взират в по-малки екранчета.

“Веднага поставих задача на колегите да намерят исканата техника. Оказа се, че от малките конфигурации устройства „2 в 1“ – лаптоп/таблет, няма налични в България. Вероятно защото има голямо търсене. Попитах госпожа Стоилова колко спешна е тази доставка и отговорът не ме изненада – те вече са в режим на дистанционно обучение и много ученици не разполагат с устройства. Тогава я попитах дали е склонна да поеме отговорността и да наруши изискванията за размер на устройствата за ученици и да доставим 14 броя големи устройства, които са налични на пазара. Въпреки по-големия размер, който идва и с по-голяма цена, тяхното тегло не надхвърля изискванията за тегло на ученическо устройство. Тя направи това, което бих направил и аз на нейно място – взе мигновено решение. Но се притесняваше относно цената – как ще закупим 14 броя големи устройства с този бюджет. Отговорих й, че не е проблем да излезем извън бюджета – те ще ни платят 12 хиляди лева, а ние ще похарчим 18 хиляди – няма да ни е за пръв път”, разказва Димитров. Наскоро той пак дари 32 лаптопа на гимназията и се оказало, че те са “спасили” отчасти положението с дистанционното обучени през пролетта.

Бизнесменът успял да намери веднага 14 устройства, закупил ги за 18 102 лева и ги доставил в училището. Уговорката била да си получи онези 12 хил. лв., когато училището ги получи от държавата.

Това обаче не дало спокойствие на компютърния специалист. Не спирал да мисли за ситуацията. “За децата, които нямат устройства, а трябва да учат дистанционно. За онези деца, за които училището е втори дом по време на дистанционното обучение. За условията, в които трябва да работи българският учител. За стреса, на който са подложени децата, техните родители и учителите. И взех следното решение – няма да фактурираме тези 14 лаптопа. Ще ги дадем безплатно.

Така никой няма да вини директора, че е нарушил онова изискване за размер на ученическия лаптоп с два сантиметра, а когато училището получи онези 12 хиляди лева от държавата, ще си купи още 14 лаптопа. Така още 14 деца ще разполагат с устройства и няма да изостанат от процеса на обучение. Да – да върне, не да дари. Дори пет лева ще им бъдат от полза – всяко училище е изучило десетки хиляди ученици. Аз съм върнал на своето училище 135 000 лева до този момент. И повярвайте – изпитвам голямо облекчение, че съм изплатил поне някаква част от дълга си към това свято място.

И още нещо – днес едва ли много хора в България разпознават сегашните управници като свои, но децата са си наши. Не казвайте, че не е наша работа да помагаме на училището, след като плащаме данъци. Наша е, след като не сме внимавали къде отиват парите от данъците ни. Нека да направим така, че нито едно дете в България да не отпадне от образователния процес”, написа Димитров.

Поредното му благородно дело е било последвано от друг бивш възпитаник на гимназията, който дарил още 5 лаптопа.

Източник: 24 часа

Монтесори игра за памет InnovaGoods, 26 части

38,00 лв.

Детски игра - Въздушен хокей

49,00 лв.

Игра монтесори с дървени матрьошки и фигурни животни InnovaGoods, 11 части

38,80 лв

Детски джаги - дървени

49,00 лв.

3D магически куб Ubik InnovaGoods, 5,5 x 5,5 x 5,5 см

14,00 лв.

Боксова круша със здрава основа InnovaGoods

38,80 лв.

Детски игра - билярд

42,00 лв.

Танцуващ и говорещ кактус с музика InnovaGoods, LED светлини, 14 x 32 x 9 см.

35,00 лв.

Забавна постелка за игра с вода InnovaGoods, 64 x 50 x 1 см.

29,00 лв.

Mногофункционална музикална постелка InnovaGoods, 70,5 x 45,5 x 2,5 см.

49,00 лв.