Това е той – клошар с 3 висши

Живея в този ад повече от 30 години. И не мога да повярвам, че навремето се радвах, че мъжът ми е такъв прибран, че грижливо събира дори използваните вече кламери и карфици. Не си мислете, че нищо не съм направила в опит да се променят нещата, че не съм протестирала, плакала, заплашвала, умолявала.

Че не съм ставала по тъмно, за да изхвърля тихомълком торба с изписани преди десетилетия химикалки, с напълно излишни вече рекламни брошури, чернови на ненужни документи, течения на несъществуващи отдавна вестници и дрехи, които не стават вече на никого. Правила съм го. Но то не решава проблема. С човек, който си купува нов компютър, но не хвърля стария, а на всичкото отгоре пази (необяснимо защо!) опаковъчните кашони и на единия, и на другия, просто няма как да се пребориш.

Нищо, че има три висши образования и всичките му приятели го намират много лесен за общуване и прекрасен в компания. Той сладкодумно ще ти обясни колко важно е това или онова за него, как съвсем скоро, още на другата сутрин, ще го ремонтира или отнесе в офиса, или пък ще го продаде. Ще ти обещае още в следващите почивни дни да прерови и отдели от купчините вещи само това, което му трябва, а другото да изхвърли. Ще успее – с лъчезарна усмивка и даже с милувка – да ти намекне, че си твърде дребнава, че е хубаво да бъдем по-артистични и че всъщност именно в такава бърлога (в каквато се е превърнал домът ни) се живее спокойно и приятно, защото е уютно и има неповторима атмосфера.

Това ме съсипва и не виждам спасение. А най ми тежи, когато близките и приятелките ме успокояват, че мъжът ми бил много приятен човек, истински домошар. Да съм била благодарна, че не пие и не ходи по чуждо. Но от това не ми става по-леко, защото само аз си знам какво е да живееш с образован клошар. (За конкурса „Питам се докога ще търпя този ад“)

Източник: ejednevno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *