Лидия Ковачева надхитри лекарите и туберкулозата с гладолечение

Инфрачервен вибриращ масажор за цяло тяло InnovaGoods, С 5 приставки, 15 x 16,5 x 11 см.

49.90лв.

Магнитни масажиращи чехли с акупресура InnovaGoods, 2 размера

35.00лв.

Силиконови разделители за всички пръсти на крака с подложка за метатарзалната част на ходилото (Опаковка от 2 бр.)

17.50лв.

Компресивни чорапи - при болки в глезена, свода и петата на ходилото

12.50лв.

Сироп за простата - 410 гр.

10.00лв.

Стягащ антицелулитен клин

21.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Био пчелен мед с Витамин C + Шипка и Прополис, Биохерба, 280 гр.

9.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Електрически ръчен масажор за цяло тяло INNOVAGOODS

68.00лв.

Лечебно гладуване (гладолечение). Плодова диета (режим). Чай за отслабване – Фигурин. Захранване. Рецепти: Артрит. Акне. Високо кръвно. Разширени вени. Гастрит. Диабет. Щитовидна жлеза, хашимото. Запек. Късогледство. Миома. Мигрена. Псориазис. Подагра. Пречистване. Рак. Хемороиди. Ковачева и Малахов. И д-р Емилова. Смъртта на Лидия Ковачева и ученици. Случаят Юрий Ангелов – излекуван.

Лидия Ковачева живя до 88 години, на 40 й дават не повече от 2-3 месеца.

Лидия Ковачева е същински феномен в родната медицина и здравен сектор като цяло! Когато е едва на 40 години, лекарите й заявяват, че й остават не повече от два-три месеца живот заради туберкулозно заболяване, както и открита цироза на черния дроб.

Въпреки мрачните прогнози, художничката доживява до 88-годишна възраст благодарение на собствените си воля за живот и желание да открие как точно организмът ни може да се излекува сам. Без помощта на медикаменти.

В крайна сметка Лидия Ковачева се превръща в основоположник на гладуването с цел лечение като благодарение на него излекува не само себе си, но и лекари, които продължават да прилагат откритите от нея методи и на собствените си пациенти.

Лечебно гладуване (гладолечение)

След тежката, обричаща диагноза на лекарите, Лидия Ковачева се решава на отчаяни мерки. 40-годишната тогава жена е на ръба да се предаде, силите й дотолкова са я напуснали, че тя няма сили да става от леглото си, не успява дори да задържи в ръка четката, с която рисува картините си.

gladolechenieСъпругът й я изоставя, с което я хвърля в бездните на депресията. В този труден момент, Лидия Ковачева попада на книгата на руснака професор Николаев за лечебните ползи на гладуването.

Отчаяната жена решава да пробва последната открила й се възможност и започва да следва дословно съветите от книгата. И в продължение на дни не приема никаква храна, а пие само вода.

По този начин, в рамките на само една година, тя успява буквално да втрещи лекарите, които я отписват от живите. Туберкулозата й е напълно излекувана, цирозата също.

Това й дава стимул да продължи да изучава ефекта на гладолечението, като за тази цел започва да чете все по-задълбочено трудове на тази тематика. И започва да лекува хората по собствения си метод, а опашката пред дома й става все по-голяма.

Приживе Лидия Ковачева често обичаше да казва, че единственото нещо, което гладът не може да излекува, е човешката глупост.

Плодова диета (режим)

Плодовият режим, който Лидия Ковачева разработва, не само ще ви отърве от излишните килограми, при това за дълго, но ще подмлади организма и тялото и ще подсилите защитните ви сили.

Изключително важно е обаче режимът да се спазва стриктно, за да не доведе до обратния ефект и да си навредите, вместо да си помогнете.

Самият режим е изключително простичък е лесен за следване – в продължение на минимум пет дена трябва да приемате само плодове (не повече от 800 грама на ден), които да редувате с билкови чайове, които е позволено да овкусите с пчелен мед.

Общо за деня лъжиците мед не бива да бъдат повече от четири. Важно е да отбележим, че плодовете и чаят не трябва да се консумират заедно, а през двучасови интервали, редувайки -чай-плод.

Имайте предвид, че ако увеличите количеството на плодовете, ефектът на диетата ще е много бавен.

При стриктно спазване на режима, гарантирано ще свалите по килограм на ден за пет дена.

Чай за отслабване – Фигурин

Чаят за отслабване Фигурин е разработен именно въз основа на учението на Лидия Ковачева, като от него са извлечени знанията за  основните билки, спомагащи отслабването. Продуктът е напълно безвреден, тъй като е изцяло на билкова основа, но пропорцията на билките в него, и до момента не е разкрита.

figurinРедица анализи все пак са доказали, че тайната на Фигурин се крие в сладкия корен, който има свойството да блокира центровете в мозъка, отговарящи за апетита. По този начин човек не изпитва глад в такава голяма степен, а най-хубавото е, че ефектът от него е траен и дори след спирането на употребата на чая, изгорените килограми не се завръщат.

Друг плюс на Фигурин е неговото благотворно за метаболизма действие.

Захранване

Захранването е от изключително значение, ако сте решили да се подложите на гладолечение. Всъщност, специалистите са категорични, че без него изобщо не си струва да започвате да се лекувате с глад, тъй като най-много да си навредите.

Обичайно то продължава десет дена и протича по следната схема:

• Първият ден е по схемата на самото гладуване, само че плодовете се заменят със зеленчуци. Които не бива да бъдат овкусявани с каквото и да било.
• Вторият ден повтаря първия, като се увеличава леко количеството зеленчуци.
• Трети ден – храненето е същото като втория, но към всяко се добавя зеленчук, сготвен на пара или сварен картоф.
• От четвъртия ден храненията стават по-стабилни, като на обяд и вечеря се приема салата, но без сол. Закуската и следобедната закуска следват схемата чай, след два часа – плод.
• Петият ден повтаря четвъртия.
• На шестия ден добавете в менюто си някаква зърнена храна, като филийки пълнозърнест хляб, например.
• На седмия ден включете в менюто си сурови ядки, но не много като количество.
• Осми ден – това е денят, в който можете да си хапнете някакъв млечен продукт, но отново се придържайте към малко количество.
• Деветият ден е денят, в който да включите в менюто си бобови храни и варива като леща и грах, които имат силно засищащо действие.
• На десетия ден хапнете чак на обяд, за закуска е позволен единствено чай, без подсладители. За обяд се спрете на салата, а вечерята също трябва да е лека и по-възможност колкото се може по-рано. Организмът може да бъде научен да не чувства глад в късните часове, стига веднъж да успеем да му създадем този полезен навик.

Рецепти: Артрит

Лечебният глад на Лидия Ковачева се оказва особено успешен при лекуването на редица заболявания, в това число и артрит. Причината се крие най-вече в изключването от менюто на пациента бялата захар, млечните продукти и месото, които, според Ковачева, водят до артрит.

Вместо това трябва да се наблегне най-вече на пресните зеленчуци и зеленчукови сокове, които да се приемат без никаква добавена сол или други овкусители към тях.

Акне

Лечебният глад на Лидия Ковачева води до осезаемо и забележимо подобрение на състоянието на кожата, което се дължи най-вече на факта, че чрез гладолечението организмът ни се изчиства от натрупаните в него токсини. Които пък предизвикват и появата на неприятните обриви и пъпки.

akneВажно е да знаете, че по време на първите дни от гладолечението най-вероятно акнето не само няма да завехне, а дори ще се обостри и ще изглежда сякаш сте се обринали повече.

Това е съвсем нормално и не бива да ви отказва, тъй като е индикатор, че тялото изхвърля токсините именно чрез кожата. След тези първи дни сами ще видите как акнето изчезва и то завинаги.

Високо кръвно

Гладолечението е изключително ефикасно, ако страдате от високо кръвно, тъй като то сваля високите му нива, най-вече благодарение на меда, който е включен в хранителния режим.

Естествено, количеството от него не трябва да надвишава четири чаени лъжички на ден. А благотворното му влияние при смъкване на високите нива на кръвното, се дължи на съдържащите се в него фруктоза и глюкоза, които имат свойството да разширяват кръвоносните съдове и съответно да водят до подобряване работата на мускула на сърцето, а от там и до понижение на кръвното налягане.

Разширени вени

Системата на лечебния глад, разработена от Лидия Ковачева, доказано лекува и разширени вени. Самата тя приживе е описала два случая, в които гладолечението й е помогнало на пациенти, страдащи от разширени вени. Едната е д-р Вергиния Георгиева, която не крие, че първоначално е подходила скептично към думите на Ковачева, но вече била изчерпала възможностите за справяне с проблема си.

Другият е отново доктор – Георги Гайдурков. И двамата са категорични, че благодарение на гладуването са се отървали от разширените вени, а обяснението им за това е просто – при отказа от храна организмът задейства собствените си сили, за да се справи с проблема. Което, в крайна сметка, се получава.

Гастрит

Режимът на редуване на плодове с чай е изключително ефикасен и при гастрит. Макар много хора да смятат, че консумирането на сурови плодове е пагубно за хора, страдащи от гастрит и болки в стомаха, истината е съвсем различна. А именно – стриктното спазване на диетата на Лидия Ковачева не само не вреди, ами води и до подобрение в състоянието на пациентите.

Курсовете на режима могат да се правят с всякакви плодове – череши, ябълки, грозде, круши и т.н. – според сезона.

Диабет

Гладолечението повлиява много добре и хора, страдащи от диабет. В този случай обаче е необходимо неговото особено внимателно прилагане и при всички случаи – под стриктния надзор на лекар.

Важно е да се знае, че лечението с глад не се препоръчва за диабетици първи тип – деца и младежи. В същото време диабетиците от втори тип – т.нар. на възрастните, се повлияват много добре от режима.

Това се дължи на факта, че панкреасът им е изтощен, което води до увеличаване на кръвната захар. А мазнините от приема на животинските храни блокират действието на инсулина и не му позволяват да достави така необходимата на клетките глюкоза.

Затова, когато по време на гладолечението, се прекрати приема на животински продукти, кръвната захар се нормализира от само себе си. И диабетът се повлиява много добре.

Щитовидна жлеза, хашимото

Гладолечението действа особено ефикасно при заболявания на щитовидната жлеза, сред които и тиреоидит на Хашимото. Спазването на правилна диета в този случай е от първостепенна важност, за да се осигури пълноценното функциониране на щитовидната жлеза.

Пациенти, подложили се на целебния глад на Лидия Ковачева, разкриват, че още на осемнайстия ден от спазването на режима са забелязали промяна към по-добро в състоянието си. Подутините в жлезата изчезнали, а на 25-я ден изследванията с ехограф показали, че самата тя е намалила размера си с 60%.

Запек

Лечението с глад помага и при хроничен запек, тъй като пречиства изцяло организма. За тази цел обаче е необходимо режимът не само на гладолечението, но и на захранването, да се следва стриктно. В противен случай е много възможно запекът да се появи отново.

Поради тази причина трябва да си осигурите прием на фибри, което става най-сигурно чрез пълнозърнест хляб.

Късогледство

Гладолечението на Лидия Ковачева се оказва изключително ефикасно и за справяне с късогледството. Млада жена споделя, че десет години е страдала от този проблем, докато не е решила да се подложи на лечението с глад, с цел да отслабне.

kasoglТя се подложила на 15 дена глад с 10 дена захранване два пъти в рамките на една година. Първият път – през пролетта, а след това и в края на лятото.

И двата пъти е приемала сезонни плодове, които редувала с чай, а резултатът смаял както нея, така и очния и лекар. Тъй като зрението й се подобрило значително.

Миома

Методът на Лидия Ковачева повлиява изключително добре и миома. Жени, страдащи от заболяването, споделят, че са следвали режима на гладолечението в продължение на 30 дена, с 15 дена захранване. И резултатите били изумителни – при една от пациентките миомата напълно изчезнала, а при друга намаляла значително – от 6 см на 3 см.

Разбира се, при подобно сериозно заболяване, гладолечението трябва задължително да се прави под строгия контрол на специалист.

Мигрена

Стотици хора се хвалят, че са преборили веднъж завинаги мигрената с помощта на целебния глад на Лидия Ковачева. Сред тях е и популярната днес доктор Емилова, която не крие, че срещата й с художничката-диетолог е повлияла изключително много професионалната й кариера.

Именно Ковачева й казала, че ще излекува мигрената си, ако излекува и… запека си! Естествено, с гладолечение. Скептичната тогава доктор Емилова се съгласила без да очаква кой знае какви резултати.

Вместо това обаче тя веднъж завинаги се отървала от мигрената, а по думите й, това се дължи на изключването на месото от менюто си.

Псориазис

Псориазисът е тежко заболяване на кожата, което, както всички проблеми с нея, се повлиява изключително добре от лечението с глад на Лидия Ковачева. Проблемът при това състояние отново е натрупването на токсини в организма, които трябва да бъдат изчистени.

А това се случва най-добре с гладуване. Освен това редица изследвания са доказали, че лечението му се повлиява изключително добре от консумацията на пълнозърнести храни и сурови плодове и зеленчуци.

Както и от изключването от менюто на всички меса.

А именно това е застъпено в метода на Лидия Ковачева.

Подагра

Подаграта доста често е резултат от болести на бъбреците или на кръвоносната система. За да се справите с нея, е нужно да спазвате режима на гладолечението в продължение на поне десет дена, тъй като състоянието се повлиява изключително много от консумацията на пресни плодове и най-вече на мед. И в никакъв случай не бива да пропускате захранването, което ще осигури на организма необходимото количество калций от приема на млечни продукти в съответния ден.

Пречистване

Системата за лекуване чрез глад на Лидия Ковачева доказано води до пречистване на организма благодарение на изхвърлянето на токсините от него. Самият метод е разработен лично от Ковачева, при това в продължение на цели 30 години.

И самата художничка е изпробвала върху себе си всяко едно от твърденията и моментите от спазването на диетата. Основното предимство на нейния метод е, че той не изисква специално лекарско наблюдение, стига, разбира се, да не става въпрос за сериозно заболяване.

Благодарение на приема на плодове и мед (с чая), организмът ни успява да се зареди с енергия, като в същото време се освобождава от всичко излишно – токсини и килограми.

Рак

Гладолечението е възприето като алтернативен метод за лечение на рак. Според множество изследвания, това, което ни разболява от тежката болест, е твърде засилената консумация на меса, захарни продукти, бял хляб, консерви и др.

Режимът на Лидия Ковачева изключва напълно тези храни от менюто, залагайки само на естествени продукти, при това в минимални количества. Принуждавайки по този начин организмът ни да се лекува сам.

Хемороиди

Хемороидите са едно от най-неприятните състояния, което предизвиква сериозен дискомфорт у човек.

Гладолечението влияе особено добре на страдащите от тях, тъй като облекчава състоянието и води до изчезването им.

Достатъчни са няколко курса от по пет-шест дена по метода на Лидия Ковачева и веднага ще усетите разликата.

Ковачева и Малахов

Генадий Малахов, подобно на Лидия Ковачева, препоръчва лечение чрез глад, за подсилване на собствените сили на организма. И досущ като родната художничка, той успява сам да се излекува от тежко заболяване по метода на гладуването, след като лекарите вече са го отписали.

Двамата споделят общи възгледи, че гладуването не само облекчава, ами и лекува болести като високо кръвно, артрит, псориазис, диабет и какво ли още не.

И доктор Емилова

Малко хора знаят, че Лидия Ковачева буквално е спасила живота на доктор Людмила Емилова. Която на 46 години страдала от болест на черния дроб и сериозно увреждане на бъбреците. Съпроводени и с тежка форма на мигрена.

emilovaПредстои й да започне химиотерапия. Точно тогава прочита в един вестник за Лидия Ковачева и лечебното й гладуване и се решава на последна, отчаяна стъпка. Първите резултати забелязала още на осмия ден след старта на гладолечението.

Вдъхновена от резултатите, през 1993 година създава Центъра си за лечение с плодове, в който следва до голяма степен метода на Лидия Ковачева.

Смъртта на Лидия Ковачева и ученици

Лидия Ковачева до края на живота си спазва собствените си принципи и методи за лечение чрез глад.

gaidurkovДиетоложката-художничка умира на 88 години, през 2002 година, почти 50 години след като лекарите са й казали, че й остават не повече от три месеца живот. Причина за смъртта й е инсулт.

Нейните ученици обаче продължават да развиват делото й и да създават нови схеми на правилно хранене, което да подобрява състоянието на организма. Сред тях са Георги Славов и д-р Георги Гайдурков, които разработва напълно уникален за България метод на хранене с лечебна цел, в който са включени основно кълнове, пресни зеленчуци и плодове и сурови ядки.

Случаят Юрий Ангелов – излекуван

Известният актьор Юрий Ангелов до ден днешен не крие, че дължи живота си на Лидия Ковачева. На 28 години звездата от „Седем часа разлика“ бил буквално развалина – страдал от хемороиди, колит и гастрит. И лекарите не спирали да го тъпчат с всякакви антибиотици.

iuriiТочно тогава отишъл при диетоложката, която му казала да спре всички лекарства и да спазва режима й. В продължение на 28 дена Ангелов гладувал, но от тогава, до ден днешен, не страда от никое от предишните си заболявания. И не е изпил нито едно лекарство или антибиотик.

И продължава да спазва режима на Лидия Ковачева, тъй като е убеден, че той го държи във форма.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: chudesa

Инфрачервен вибриращ масажор за цяло тяло InnovaGoods, С 5 приставки, 15 x 16,5 x 11 см.

49.90лв.

Магнитни масажиращи чехли с акупресура InnovaGoods, 2 размера

35.00лв.

Силиконови разделители за всички пръсти на крака с подложка за метатарзалната част на ходилото (Опаковка от 2 бр.)

17.50лв.

Компресивни чорапи - при болки в глезена, свода и петата на ходилото

12.50лв.

Сироп за простата - 410 гр.

10.00лв.

Стягащ антицелулитен клин

21.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Био пчелен мед с Витамин C + Шипка и Прополис, Биохерба, 280 гр.

9.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Електрически ръчен масажор за цяло тяло INNOVAGOODS

68.00лв.