Предсмъртните думи на медсестра: Лекарите ме убиха, откриха ми рак чак от седмия път (СНИМКИ)

49-годишната Джули О’Конър от Бристъл, Англия, даде една трета от живота си на здравната система, която в крайна сметка я разочарова. Всичко, което жената искаше в крайна сметка, бе да накаже виновните и да се увери, че това няма да се случи на никого другиго. Ето защо семейството й реши да говори за този случай, пише Mirror.

Както в началото на всяка история, нищо не предвещавало неприятности допреди три години. В един момент обаче Джули усетила, че нещо не е наред с нея. Като медицинска сестра тя имала лесен достъп до лекари, така че веднага отишла в болницата. След няколко теста тя научила, че е абсолютно здрава и няма причина за притеснение.

Но странните усещания не изчезвали, както и тревогата на Джули. Времето минавало, болката – не. Джули отново отишла при лекарите. Отново тестове, отново биопсия – лекарите поздравили Джули и й казали, че резултатите са отлични. Шест пъти експертите казали на жената, че е напълно здрава.

Болката обаче само се засилвала и състоянието й се влошавало, затова Джули започна да има недоверие към лекарите. Тя обаче нямала много избор и отново и отново правила тестове, които отново и отново били изключително успокояващи. Три години по-късно Джули решила да отиде в частна клиника, където била информирана, че има рак в четвърти стадий.

След няколко курса на химиотерапия жената, заедно със съпруга си Кевин О’Конър, решили да запишат видеопослание до болничните лекари и служители от Министерството на здравеопазването, които подписали смъртната й присъда.

“Обвинявам целия болничен персонал. Просто е отвратително колко много трябваше да издържам заради тях и да продължа да издържам досега”, споделя Джули О’Конър. Три дни след това тя умира.

Служителите незабавно предложили парично обезщетение, а лекарите от болницата се извинили на семейството и уверили, че това е единственият случай на небрежност. Но съпругът и децата на Джули не мислят така и ще търсят по-голяма публичност.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: zdrave