Подробности за полумъртвите близнаци, паникьосали Бургас! (СНИМКИ)

Близнаците Стефан и Кирил Събеви момчетата предизвикали инфарктната ситуация, разиграла се по-рано днес в Бургас. Те са преведени в отделението за интензивно лечение и реанимация на УМБАЛ-Бургас. Състоянието им е тежко – предозирали са с твърд наркотик или са взели коктейл от наркотици.

Кирил е с черепно-мозъчна травма, раната на главата му е обработена и зашита. Това е близнакът, който е побягнал в момента, в който е видял полицейската кола да спира пред кооперацията им. Според лекарите той дори сега е по-тежко състояние, отколкото брат му, за когото е било сигнализирано на тел. 112, че умира, пише “Флагман”.

19-годишните момчета са били в апартамента на баба си заедно с 2 момичета. Те живеели в София с родителите си, но от началото на тази учебна година били студенти по фармация в Бургас. Вчера взели изпит и решили да си направят купон с приятелките.  Родителите им също са били в Бургас, но те са били настанени на друго място. Около 16 ч. приятелката на Кирил се обадила на майка им и започнала да крещи: „Идвайте веднага, защото Стефан умира!“. Тя звучала като човек, който не е на себе си.

Майката заварила сина си действително в безпомощно състояние – с широко отворени очи, без да помръдва. В такъв вид, като умрял, той е бил изкаран в платнище от двама фелдшери. В този момент с включена лампа са пристигнали и полицаи от Първо РУП. Виждайки ги, Кирил, в напълно неадекватно състояние, хуква навън, бяга в посока Съдебната палата. Не се е налагало да бъде повален от униформени полицаи, които са хукнали след него. Той просто изчерпал запасите си от енергия, когато се е срутил на 300 метра от дома си.

Ударът в главата, въпреки че е причинил доста кръвозагуба, според медиците не е фатален за живота му.Проблемът е огромното количество неидентифицирани засега химични вещества, които е погълнал. Взетите кръвни проби от двамата братя ще бъдат анализирани утре. Затова не може да се каже със сигурност какво са приели.В болницата и към момента се намират майката и бащата на двамата близнаци. Те са казали пред спешните медици, че синовете им имат проблем с наркотиците от доста време, но настоявали, че вземат само марихуана.

„Марихуаната не може да те докара до състоянието, в което са и двамата в момента, те са в реанимация и ще направим всичко, което зависи от нас“, казаха от ОАРИЛ – УМБАЛ-Бургас.

Двете приятелки не са давали проба за употреба на наркотик.

“My legs heavy , i feel ready, how come i haven’t hit it already!” – това е написал Кирил като пост във фейсбук под профилната си снимка. В превод: “Краката ми са натежали. Чувствам се готов да започна готов, но още не съм” (в смисъл да поема или хвана пътя). Изразът е многопластов и е характерен за хора, които посягат към дрога.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Блиц