Вижте защо трябва да ядете смокини всеки ден

Смокините произхождат от Западна Азия и оттам са разпространени по Средиземноморието. През 1520 година испанците ги пренасят в Америка, а испански мисионерски свещеници ги засаждат. Ето защо те са известни като Калифорнийската мисия “Смокиня”.

Тези невероятни дървета се споменават многократно в Библията. Еврейският крал Езекия нанася смокини на заразеното място и е излекуван от животозастрашаваща чума (2 Царе 20: 7). Платон пише, че гръцките атлети на Олимп са били хранени със смокини, за да подобрят общата си сила и представяне.

Гърците дори забраняват износа на смокини, защото са били високо ценени. Тези дървета живеят дълго и дават плодове за около 200 години, а древните лекари предписват смокини на хора с малария, морбили, треска, тумори, циреи, рани, дори проказа и сифилис. Подобрете здравето си и отслабнете само с ядене на смокини Консумацията на смокини осигурява многобройни ползи за здравето, насърчава загубата на тегло и не предизвиква странични ефекти. Смокините са богати на: -витамини А, С, В1, ВЗ, РР, -пектинови вещества, -протеини, -органични киселини,-целулоза,-желязо, -натрий, -калций, -калий, -фосфор, -магнезий. Фосфорът и желязото са жизненоважни за сърдечния мускул и подобряват здравето.

Листата на смокините са с високо съдържание на флавоноиди и полифеноли (рутин, катехин, галова киселина, сиринтова киселина, епикатехин и хлорогенна киселина), както и екстракти от псорален и етерични масла, които имат силни антибактериални и противогъбични свойства. Нещо повече, смокините имат силни антидиабетни свойства. Най-значимите ползи за здравето са: -Смокините подпомагат храносмилането: Фактът, че смокините са натоварени с разтворими и неразтворими влакна ги прави много полезни, когато става въпрос за стимулиране на храносмилането.

Разтворимото влакно е известно, че регулира нивата на захарта в кръвта и засилва храносмилането. -Смокините контролират високото кръвно налягане: nрегулират кръвното налягане и предотвратяват хипертония. -Смокините укрепват костите: Богати са на калций и фосфор и спомагат за образуването на костна тъкан. Насърчават възстановяването им в случай на повреда. -Смокините помагат при профилактиката на рака: Съдържат фитохимикал, известен като бензалдехид. Доказано е, че предотвратяват рака.

Смокините предотвратяват анемията: Богати са на желязо.

Полезна са за предотвратяване на анемията и за производство на червени кръвни клетки. Смокините забавят процеса на стареене: Богати са на антиоксиданти: флавоноиди, полифеноли и антоцианини. Способни са да неутрализират и да се борят със свободните радикали – вещества, които ускоряват процеса на стареене. Смокините насърчават загуба на тегло: Съдържат големи количества фибри и фицин.

Те превръщат протеините в аминокиселини и добавят към слабителните свойства на тези плодове. Редовната консумация на смокини помага на храносмилателната система, а храносмилателните ензими използват слюнка, за да разграждат хранителните нишестета в по-малки молекули. Живейте здравословен и невероятен живот ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *