Голямата скатавка: Как Нойзи цака Игнатова година след брака им

Феновете на двойката искрено съчувстваха на Мария заради поведението на Нойзи към на моменти

Мария Игнатова и Ивайло Цветков празнуваха първата годишнина от брака си преди дни. Блондинката, която води „Звездите в нас” с Ненчо Балабанов, и журналистът с пословичния си сложен и изтънчен изказ се венчаха в края на миналия септември в компанията на няколко близки хора в село Житен, като пазиха в тайна скромната си сватба до последно. Е, после обиколиха медиите да разкажат и заживяха в къщата на Мария Игнатова, като майка й е на втория етаж. Любопитството към младоженците обаче не секваше. В началото на този септември зрителите на Нова тв имаха рядката възможност да се докоснат до бита на двойката в предаването „Черешката на тортата”.

 

Водещата се представи като домакиня, която често готви, докато мъжът й излезе най-вече мислител, който от време на време подрънква на китарата. Разбира се, няма лошо, но и битовизмите изискват внимание. В случая май не го получават, защото кухнята на водещата се видя занемарена на някои зрители – захабени фуги, стари шкафове и чекмеджета, като дръжката на едно от тях бе счупена. Ивайло явно няма време за ремонтни дейности, освен че не се включи с нищо и в кулинарните. Някоя жена вероятно би издивяла при тези обстоятелства, но не и водещата. Мария и Ивайло изглежда живеят в хармония – вече година като съпрузи плюс малко повече от година като гаджета.

 

„Ей така сме вкъщи! Докато един мисли, другият върши цялата работа”, пошегува се Мария Игнатова в началото на участието си в „Черешката”. Зрителите обаче приеха думите й като точно описание на житие-битието й с Ивайло. Чак шеф Иван Манчев повдигна на няколко пъти въпроса защо мъжът на Мария, която празнува 43-тия си рожден ден на 26 септември, не й помагал в кухнята. Единствената помощ, за която стана дума, бе тази, че предния ден купил динята, с която Мария направи допълнение към десерта си. „Едно нещо не съм пипнал. Аз съм принципен човек”, похвали се Ивайло после и на гостите – актьорите Китодар Тодоров и Ненчо Балабанов, с когото Мария води „Звездите в нас” и водещият на „Спорт Тото” Деян Славчев-Део.

 

Някои зрители се усъмниха, че това не е единичен случай, в който Ивайло Цветков скатава от домакинска или каквато и да е работа вкъщи. В предаването не показаха цялата къщата, но и само това, което се видя, се оказа достатъчно за изводи, касаещи отношението на Мария и Ивайло към домашния уют. Двамата ръсят любов и мъдри мисли в социалните мрежи и из медии, а в „Черешката” Мария сготви в окаяна кухня със занемарени фуги и стари шкафове, та даже имаше и счупена дръжка на чекмедже. Ивайло явно скатава и от ремонтни дейности. Мария пък сигурно не е имала време да преобрази или поне да придаде по-приветлив вид на кухнята си. Водещата бе смогнала само да смени ръкохватките. „Купих си нови ръкохватки специално за вас, защото моите бяха станали на парцал. В кухня, в която се готви, е така”, заяви тя през смях. Блондинката, която иначе често готвела, както увери, призна и за друг гаф – нямала ножове и реже всичко с един. Шеф Манчев тук се включи със съвет Ивайло да помогне с нещо, като отиде и купи един комплект ножове. Бездействието му обаче бе уговорено още в самото начало.

 

„Знам защо дойде. Дойде, за да ти кажа, че нямам нужда от помощ и да те освободя от всякакви задължения в кухнята”, посрещна Мария мъжа си в кухнята в началото на епизода. Ивайло я обяви за ясновидец, а тя го насърчи да отиде да си почива или да си репетира – не се разбра какво, понеже той я прекъсна с репликата, че щял да се оттегли да строи мисловни, явно конструкции. „Ние за довечера какво се разбираме. Ти какво ще си – рационалист или детерминист?”, срази я Ивайло. „Излез”, лаконична бе Мария и леко се засмя, все пак, за да стане ясно, че се шегува. Ивайло се изниза, но по-късно се завърна. Водещата вече бе направила две салати, допълнението към десерта – сладолед с диня, гарнитура за рибата и премина най-сетне към месенето на содени питки, когато Ивайло се завърна с лежерна походка и провлачено каза: „Скучно ми е. Забавлявай ме!”. „Аз да те забавлявам? Знаеш ли как хубаво мога да те забавлявам, ако дойдеш да помесиш малко”, отвърна Мария, но Ивайло замълча. Сигурно, за да не изпълни тя заканата си да го накара да меси тестото за содени питки. „Изсвири ми нещо на китарата, но не от тези твоите, които си дрънкаш и нищо не мога да разбера. Изсвири ми нещо на Д2”, подкани го Мария. Ивайло започна да дрънка, а Мария месеше и пееше. Пълна идилия, но не трая дълго, защото след песента Ивайло пак напусна стаята. После се завърна вече за посрещането на гостите пред наредената маса. На домакинята пък й предстоеше тепърва да пече ципура. Чудно как тя издържа на натоварването, предвид и това, че не бе яла цял ден, както сподели, и спала три часа през нощта, защото чистела семките на резените диня, които направи на сладолед.

 

Много зрителки се вбесиха, че Ивайло скатава от задачите вкъщи. Освен това журналистът и водещата изглеждали твърде различни. Мария била темпераментна и енергична, докато Ивайло бил някак меланхоличен, даже мрачен се видя на зрителите. Оказва се обаче, че журналистът има и много поддръжници, включително жени, които изтъкнаха интелигентността и хубостта му. На вечерята пък не обелил дума, защото нямало как да се включи с дебелашките шеги на Китодар Тодоров.

Самите съпрузи, които все пак си приличали по много неща, са споделяли различията си. Освен по темперамент, двамата действат по различен начин. „Ако трябва да се вземе решение или да се стигне до някой извод, притихвам, примерно мога да запаля една цигара. Обработвам информацията и казвам решението или извода. Ивайло трябва да мине по целия логически път на глас, която понякога може да трае 45 минути, за да стигне накрая до същото”, споделяла е Мария. Тя обаче е и хвалела мъжа си – той всякога е справедлив в преценките си, дори това да е в негов ущърб, винаги е готов да подчертае качествата, уменията на някой друг. Освен това Ивайло търсел причините за провалите и за успехите си само в себе си. Журналистът пък е изтъквал за своята любима, че е „умозрителна, отвъд материалното, отвъд битовото, тя е четящ човек”, даже можело да се каже, че понякога четяла повече от него.

 

Чудна – за едни, необяснима – за други, но явно има хармония в отношенията между Мария и Ивайло. Освен че открай време стана ясно колко е силна духовната им връзка. Двамата се вълнуват от едни и същи екзистенциални теми и много четат. Тъкмо с „книга, която не искаме да приключи, и заедно дописваме страниците…” определи Ивайло преди време връзката си с Мария. Запомнящото се описание на Ивайло за любимата му е от края на 2020г. пък, когато блондинката гостува в „Търси се”: „Нежна, умозрителна, куул, малко като океана на Соларис. Поглъща те, ти се губиш вътре и няма спасение. Тя е вечната жена – Ева и Лилит. Да ме извинява Снежанка, но въпросът й към огледалото е излишен. Мария е единствената”.

 

Мария и Ивайло се загаджиха малко преди пандемията, а през лятото на 2020г. показаха публично връзката си, като се появиха заедно на тържеството по случай 51-вия рожден ден на съпругата на продуцента Маги Халваджиян – Кремена. Влюбените се венчаха на рождения ден на Мария Игнатова, 26 септември, миналата година в софийското село Житен. Избрали да се венчаят в село Житен, заради красотата там, а и Ивайло познава свещеника в малката църква. Казали си „да” пред кумовете Александра Раева и Александър Жеков, децата им Анна – на Ивайло, и Виктор – на Мария, майките им, сестрата на младоженеца и братът на булката. Любопитна подробност е, че децата на Мария и Ивайло се познават отдавна, тъй като са учели заедно във Френския лицей. Това е втори брак за Мария Игнатова, чийто син Виктор е от първия й съпруг – бизнесменът Петко Димитров. Преди да се загаджи с Ивайло Цветков, блондинката имаше дългогодишна връзка с колегата си – актьорът и водещ Димитър Рачков. Журналистът, който е бивш главен редактор на сп. „Егоист” и първи главен редактор на „Плейбой” у нас пък има 12-годишна дъщеря Анна от предишна връзка.

 

Източник: Марица