Перущица се вдигна на въстаниеvсрещу действия на Рут Колева с паметник / СНИМКИ

Сигнал до Прокуратурата срещу фотосесия на певицата Рут Колева.

 

На снимки, разпространени и в социалните мрежи, тя позира предизвикателно за модно списание, качена върху мраморен саркофаг, в който са телата на загиналите в Априлското въстание. Костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен “Паметник на трите поколения”.

Фанка, която е родена в града и цял живот е учител, определя фотосесията като недопустима.

 

“Това е жива подигравка с Перущица и историята ни. Колкото и да иска да си направи реклама на това място, аз го чувствам като унижение за града ни, защото това тук е историческо селище – толкова хора са загинали и ние ще правим тези неподходящи снимки”, възмущава се Фанка.

 

След като фотосесията предизвика вълна от негативни коментари, Рут Колева изтри снимките от профилите си. Въпреки това Община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви, че това поведение е обидно за потомците на загиналите.

 

“Достъпът до паметника е свободен и всеки би могъл да отиде да се снима и да го посети, в което няма лошо, но грозен е начинът, по който са направени снимките, позите … въобще е недопустимо. Смятам, че е абсурдно и много ми се иска всички медии да спрат да коментират случая, защото смятам, че всяко коментиране е една реклама и дори и лоша, популяризира случая, певицата и това поведение”, заяви кметът Мария Вълканова.

Хората в Перущица определят случилото се като абсурден акт към българската история.

 

“Въпросната певица не знам дали е прочела преди това какво място е и защо е направено и по-скоро е неинформирана. Според мен е редно да се свалят и да не се използват повече тези снимки и най-малкото да има публично извинение”, заяви местен жител.


 

Източник: plovdiv24