3 капки под крема е равно на бляскава и порцеланова кожа, за каквото и не сме мечтали даже

Красотата е нещото към което се стремим всички макар и да не признаваме в повечето случай, но жените определено искаме да запазим максимално младостта си.

Корейската козметика  преживява бум, който очевидно няма да се успокои. Световните производители внимателно следват иновациите на корейските специалисти, за да приложат незабавно развитието в продуктовите си линии.

Популярността на азиатските продукти за грижа за кожата се крие в тяхната естественост и ефективност. Светлите текстури и качеството на съставките позволяват у дома да постигнете резултат като от скъп козметичен салон

домашна маска

Основното предимство на корейската козметика – многофункционална употреба.  Същите средства под формата на безтегловна емулсия могат да действат като тоник, серум и импрегниране на маски за лице за лицето . Основният недостатък на тези продукти е цената.

Днес ще ви споделим древна азиатска рецепта за красота, която корейските жени (с цялото разнообразие на съвременната козметика на пазара) използват, за да направят кожата си бляскава и като на порцеланова кукла и успяват, факт

домашна маска

Преди това ще трябва да се запасите с достатъчно цитрусови семена . За щастие, портокали и лимони се продават през цялата година.

Ползите от цитрусовите семена са, че те съдържат голямо количество етерични масла, които имат благоприятен ефект върху кожата. В тях присъства и салицилова киселина, която има подновяващ ефект. Витамин B17 (амигдалин), използван в алтернативната медицина за борба с раковите клетки, спира процеса на стареене. Кожата остава свежа и еластична, придобива здрав цвят.

Стойността на семената не свършва дотук. Калий, натрий, витамини А и С, фолиева киселина в комплекса са насочени към създаване на метаболитни процеси в клетките за пълно обновяване и подмладяване.

съставки

2 супени лъжици цитрусови семена
1 чаша топла (около 38-40 градуса) вода

Подготовка и употреба

Смилате семената. Това ще ви помогне да извлечете всички полезни вещества, съдържащи се под черупката. Суровият материал се прехвърля в стъклен съд с капак. Изсипете топла вода и разбъркайте енергично.
През нощта пектинът ще бъде освободен от семената, което ще помогне на агента да се сгъсти. Съхранявайте продукта в хладилник.

Получава се гел за вечерни почистващи процедури. Нанесете няколко капки сутрин като серум под крема.

Инструментът дава отлични резултати, ако напоите кърпа с него и го използвате като маска за лице и шия.

Цитрусовият гел е идеален за чувствителна, бледа, суха кожа. Ефективно успокоява, омекотява, овлажнява, изглажда и тонизира. Също така ще спомогне за стесняване на порите и изравняване на релефа на комбинираната и мазна кожа.

Алтернативен метод на приложение е изливането на течността в ледени форми и замразяване. Козметичният лед е продукт с доказана ефикасност за подмладяване и поддържане на тонуса на кожата .

Надяваме се, че статията ви е хареса. Моля, споделете я с приятелите си!

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: За Жената