Единият от нашенците, загинал в Германия, оставя бременнажена

Вестта за гибелта на тримата български граждани покруси казанлъшкия квартал „Кармен“, където живеят родителите на двама от загиналите. Само преди седмица при тях се завърнала и бременната съпруга на по-големия Иван.

Това съобщава „Монитор”, позовавайки се на пастора на евангелската църква в Казанлък Димитър Банев.

Двамата братя и техния първи братовчед са си вадели хляба в Германия от лятото на 2018 година.

Зад волана е бил 31-годишният Иван Асенов, на предната седалка е бил брат му Тодор, а на задната – първият им братовчед Демир Върбанов (19). Катастрофата е станала в петък сутринта на път B236 (между немските градове Ленхаузен и Финентроп, провинция Северен Рейн – Вестфалия).

Сблъсъкът между карано от нашенец „Ауди“ и БМВ, управлявано от 59-годишен местен жител, е станал около 5.40 часа в петък. Тримата пътуващи в аудито, което е взето на изплащане, са починали на място, водачът на другата кола е откаран в болницата в изключително тежко състояние.

Катастрофата е станала при мокър път и мъгла, българите са пътували към мястото, където работят като дърводелци. Все още не се знаят подробности за трагичния случай. Според публикации в немските електронни медии преди удара БМВ-то е изпреварило друга кола.

Ударът е станал в насрещното платно, като не е ясно каква е причината българите да са там. Пътят е бил затворен часове наред, в разчистването са участвали множество специализирани автомобили, включително и хеликоптер.

Пастор Банев очаква телата да пристигнат в Казанлък през седмицата. С това се ангажирал българин, който имал специализирана транспортна фирма в Германия. И тримата загинали са били с редовни документи.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: dunavmost