Почина бременната жена, пострадала в катастрофа с катафалка

Починала е младата жена, пострадала при катастрофа край Бургас, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Тежкият пътен инцидент възникна около 15.15 часа на 29 ноември т.г. на изхода на автомагистрала “Тракия”, ръкава за включване в пътя Ветрен – Бургас. 24-годишната бургазлийка бе настанена за лечение в отделение “Реанимация” към УМБАЛ-Бургас в крайно тежко състояние с пряка опасност за живота.

 

Впоследствие се установи, че тя е бременна в третия месец, лекарите се бориха за живота й, но предвид състоянието й крайна сметка не успя да се пребори.

От полицията припомнят, че при ПТП-то лек автомобил, управляван от 25-годишен мъж от село Черни връх, община Камено, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка), губи контрол над автомобила и блъска спрелия в дясно в ускорителната пътна лента товарен автомобил – катафалка, управляван от 21-годишен бургазлия.

 

От катастрофата пострадаха : водачът на лекия автомобил (настанен за лечение в отделение “Неврохирургия” към УМБАЛ – Бургас с диагноза “комоцио”, без опасност за живота) и неговите две спътнички : на 23 и 24 години – първата, седяща на задната седалка, е приета за лечение в отделение “Неврохирургия” към УМБАЛ – Бургас с диагноза “комоцио”, без опасност за живота, а второто момиче, седящо на предната дясна седалка, бе настанено за лечение в отделение “Реанимация”.

 

Източник: plovdiv24