Шокиращо ВИДЕО! Хлапе на едноцифрена възраст бръмчи с учебен Мерцедес, а до него… / ВИДЕО

Малко дете е заснето да кара учебна кола във Враца. BulNews публикува кадри на нарушението, което поставя в риск живота както на невръстния шофьор, така и на останалите участници в движението.

 

Случката е от 27 декември, малко преди 16 часа. Тогава врачанин, пожелал анонимност, станал свидетел на шокиращата гледка. Той видял как дете на видима възраст не повече от 10 годинки, кара учебен „Мерцедес“ с рег. номер 6410 на автоучилище „Начев и Сие“. Бдителният гражданин веднага извадил мобилния си телефон и направил видеоклип, който може да видите по-долу.

 

На кадрите ясно се вижда как детето е на шофьорската седалка на колата и се движи по бул. „Васил Кънчов“, в района на автогарата. Главата на хлапето едва се подава над волана, за да вижда пътя отпред. Възрастен мъж седи до него и явно го напътства, като държи волана.

 

След това, по думите на автора на клипа, колата продължила до ул. „Авлига“, където спряла пред офиса на автошколата.

Случаят е особено шокиращ, тъй като поне три институции би следвало да се самосезират за нарушението. На първо място това е полицията, която да санкционира безотговорния шофьор, позволил на детето да кара, макар и под негов надзор.

 

С разследване на случая би трябвало да се ангажира и дирекция „Автомобилна администрация“, за да провери защо възрастният мъж, който най-вероятно е служител в автошколата, е допуснал подобно потъпкване на законите, което е основание за отнемане на лиценза на „Начев и сие“.

 

Освен тях, отношение би следвало да вземат и от „Закрила на детето“, тъй като с подобни действия животът и здравето на детето са изложени на риск.

Вижте скандалното видео ТУК!


 

Източник: Блиц