Знаете ли какви невероятни ползи може да има содата за хляб? Вижте тук

Не е тайна, че содата за хляб е изключително универсална. Можете да я използвате в дома си за готвене или почистване или дори за лечение на някои медицински проблеми. Но дали някога сте я поставяли в косата си?

Да, точно така. Содата за хляб има някои невероятни ползи за косата ви! Можете да я използвате вместо шампоан и ще насърчите растежа на косата. Това е безопасен и достъпен продукт, който естествено почиства и оставя косата ви здрава.

Ако сте скептични, проверете някои от ползите от използването на сода за хляб върху косата си!

1. Содата за хляб почиства вашата коса напълно.

Много често не можем да измием косата си напълно и оставяме по нея шампоан или балсам. Те правят косата тежка и мазна. Содата за хляб ще премахне тези остатъци и ще гарантира, че косата ви е наистина чиста.

2 Содата за хляб почиства косата от хлор Това е много важно за професионалните плувци и тези, които често посещават басейна. Басейните съдържат хлор, който прониква в косата и я уврежда или променя цвета ѝ.

Използването на сода за хляб ще помогне да премахнете този вреден елемент и да предпазите косата от увреждане или промяна на цвета. 3 Содата за хляб помага на косата да расте по-бързо. Останалите продукти за коса могат да направят косата ви тежка. Тези химикали могат да доведат до намаляване на растежа на косата. Както казахме, содата за хляб ще се отърве от тях и ще помогне на косата ви да диша свободно. По този начин косата ви ще расте по-бързо и по-силно от преди. Как да приготвите домашен шампоан от сода за хляб Колкото повече коса имате, толкова повече имате нужда от шампоан.

Използвайте 1 супена лъжица сода за хляб и 6 супени лъжици вода. Содата за хляб може да се използва и върху суха коса. Разтрийте тази смес по корените на косата си и продължете към краищата. Оставете я да действа за няколко минути и я измийте с топла вода.

Изплакнете косата си с вода и ябълков оцет смес в съотношение 4-1 и добавете няколко капки етерично масло. Защитете очите си! Косата ви ще бъде възстановена, тъй като содата спира косопада и стимулира растежа ѝ! Резултатите ще ви учудят!