Помните ли Шайбата от Комиците? Няма да повярвате как възпитава детето си!

Интересен родителски опит сподели при Гала в “На кафе“ популярният актьор и комик Петьо Петков – Шайбата.

Той и жена му възпитават сина си Борил без достъп до каквито и да е екрани, тоест без телевизори, компютри, таблети и телефони.

“Идеята беше на жена ми“, призна актьорът. Първоначално Шайбата не вярвал, че това е възможно и дори се притеснил, че за дете от неговото поколение може и да не е полезно.

 

С общи усилия обаче родителите обаче опазили Борил от устройствата и така на 2 години и половина любимите му играчки станали детските книги.

“Аз нямам читателска карта за библиотеката, той има“, разказа Шайбата. Актьорът каза също, че синът му преминал от бебешките думи направо на цели изречения, макар още да бърка реда на сричките.

 

В детската градина първо много се радвали на това, че детето говори много, после обаче на госпожите започнало леко да им писва от постоянното му бърборене. “Говори като професор от Сорбоната“, пошегува се Шайбата.

 

Той каза също, че от градината специално помолили родителите да не пращат малкия Борил с дрехи с джобове. Когато не искал да си подреди играчките той просто си прибирал ръчичките в джобовете и се правил на разсеян.

 

Източник: plovdiv24