Страхотна вест за 86-годишната д-р Цветанова, която работи на три места и отглежда внука си

Случай с 86-годишна лекарка трогна цяла България. Латинка Цветанова от Монтана работи на три места, за да осигури бъдещето на непълнолетния си внук. Десетки поискаха да помогнат на възрастната жена, информира bTV.

 

 

Днес след смяната си в болницата, доктор Цветанова пое към поликлиниката. С повече сили, но и с притеснение. „Много хора ми се обадиха. Даже аз започнах да се срамувам… Благодаря им“, сподели тя.

 

 

„Историята ѝ много ме трогна и бих искала да помогна“, така започват някои писма.

 

 

„Искрено се надявам жената да се съгласи и тези парички да помогнат на нея и внучето ѝ, защото това, което прави, малко хора са способни да го направят. За мен ще е повече от щастие да направим живота ѝ една идея, ако не по-лесен, по-спокоен поне“, се казва в други.

 

 

 

Д-р Латинка Цветанова е физиотерапевт повече от 60 години. Работи и в болница, и в поликлиника в Монтана, а и във филиала на „Спешна помощ“ в Чипровци.

 

 

Преди две години дъщеря ѝ издъхва след усложнения от COVID-19, оттогава д-р Цветанова поема грижите за внука си. Той е в девети клас.

 

 

Лекарката споделя, че ако може да се оттегли поне от едната си работа, това ще ѝ даде допълнителна свобода, защото вече изнемогва физически. Казва обаче, че ще работи, докато може.

 

 

„Детето получава пенсия. Има нужда от мен, ама аз за две години, откакто е починала дъщеря ми, съм готвила три пъти“, казва още тя.

 

 

Колежките ѝ я определят като най-добрата от всичките.

 

 

„Много пострада, милата, обаче ние сме ѝ казали, че животът е напред, а тя може“, коментира Жулиета Стоянова, рехабилитатор.

 

 

 

„Няма начин друг. Само заради детето! Иначе не искам да живея и един ден“, казва Латинка Цветанова.