Родопчанинът, построил мост за цяло село, сбъдна мечтата си – десетки дариха за поклонението му в Светите земи (СНИМКИ)

Родопчанинът, който със собствени средства и труд построи мост за цяла махала в рудоземското село Чепинци, ще сбъдне мечтата си да отиде на поклонение Хадж в Светите земи. Той е посветил живота си на семейството и обществото, а за 3-4 години с двете си ръце успява да построи моста, а стабилното съоръжение вече е в полза на всички жители на селото.
След като историята на дядо Исеин беше разказана и по телевизията, където 73-годишният родопчанин сподели, че е доволен от живота си, но мечтае да се поклони в Светите земи, десетки хора се обединиха, за да съберат средства за религиозното пътуване на благородния и трудолюбив човек.

Инициативата е поета от мюсюлманско семейство от Мадан, дарило средства, а със съдействието на Районно мюфтийство – Смолян, дарителската кампания се разраства и в нея се включват мюсюлманското настоятелство в Рудозем, Благотворително сдружение „Маргарити“, десетки мюсюлмани от страната и чужбина.

Само за 10 дни сумата за всички разходи по извършването на Хадж е дарена по сметка в Главно мюфтийство, а дядо Исеин само трябва да избере денят за тръгване за поклонението. Районно мюфтийство – Смолян връчи удостоверение за събраната сума от 3 200 лв на Исеин Мадански, който благодари на всички, които са допринесли за реализирането на неговата мечта.

„Изказвам благодарност на всички тези хора, които са одобрили моите дела и възприели от сърце, и решили да ми помогнат за последното ми желание за сега, и нека Всевишният да им го върне много повече!“, каза 73-годишният родопчанин при получаване на свидетелството за дарението, връчено от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов.

Щиляна Чакърова

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: bgvesti