Смесете тези 2 неща преди да си легнете и сложете край на сутрешната умора

Правилният сън е от съществено значение за доброто състояние на вашето здраве. Въпреки това, повечето от нас не успяват да получат достатъчно сън поради стрес или работа.

Чрез правилното спане ние бихме могли ефективно да излекуваме сърцето и кръвоносните съдове. Според много проучвания средното количество сън е намаляло от 7-8 часа на 5-6 часа. Нашето тяло работи усилено, за да ни поддържа през деня.

Така че в крайна сметка се нуждаем от подходяща почивка, за да можем да презаредим и да извършим същите дейности на следващия ден. Също така имайте предвид, че чаша кафе не е решение на вашия проблем. Нуждаете се от подходяща почивка и подходящ сън!

– Здраве и липса на сън :

Научно е доказано, че хората, които спят за по-малко от 6 часа, имат по-голяма вероятност да получат сърдечни заболявания. Много е важно да имате предвид, че липсата на сън може да доведе до множество заболявания.

Според проучване, направено от European Heart Journal, хората, които не получават достатъчно сън, имат 50% по-голям риск от сърдечни заболявания и 15% повишен риск от инсулт.

Изследването показа, че ако спите девет часа или повече, имате 40% по-голям риск от сърдечни заболявания и 65% повишен риск от инсулт.

Така че, е много важно да балансирате времето си за сън. Липсата на сън може също да повиши кръвното Ви налягане.

Докато спим, нашето тяло използва това време, за да намали кръвното налягане, което означава, че ако спите за кратък период от време, тялото ви няма да може да понижи кръвното Ви налягане.

– Ежедневно разсейване

Както казахме по-рано, има много причини, поради които хората не могат да получат подходящ нощен сън.

Въпреки това, прекомерната употреба на технологията е една от основните причини, които могат да нарушат съня ви. За щастие можете да разрешите този проблем по естествен начин.

– Ето как да се наспиваме пълноценно: Това решение е много просто и има само 2 съставки. То ще помогне на тялото ви да се отпусне след стресиращ ден, който сте имали и това ще помогне на тялото ви да се подготви за следващия ден.

– Необходими съставки: 5 супени лъжици мед : 1 чаена лъжичка розова Хималаите морска сол.

Смесете съставките и съхранявайте сместа в стъклен буркан. Трябва да поставите малко от тази смес под езика си всяка вечер, преди да си легнете и да я разтворите.

– Сол и мед

Хималайската морска сол съдържа над 80 минерали и елементи, които са от съществено значение за нашето тяло. Медът, от друга страна, е отличен източник на глюкоза, която снабдява клетките на тялото ни с енергия.

Не забравяйте да харесате и споделите!