Учителката на убития 15 г. Филип разплака всички с тези думи

Филип беше човек с визия и голямо сърце. Това каза в предаването „Тази събота“ учителката на убития на пешеходна пътека в София 15-годишен младеж.

„Научих за случилото се от новините, но аз не знаех, че става въпрос за Филип.

 

На следващият ден майка му се свърза с мен – благодаря ѝ, че е събрала сили да го направи. Всъщност от нея разбрах, че става дума именно за него“, обясни Радка Караджова.

 

Учителката на Филип разказа, че той е бил прекрасен човек, с ясна визия за бъдещето си и се е борил за всичко, добър към всеки, имал е голямо сърце.

 

Радка Караджова е било негова учителка до седми клас. Тази година Филип е трябвало да започне обучението си в друго училище.

„Потърпевша е неговата малка сестричка, на която съм класен ръководител. Там вече трябва да се работи с децата, за да разберат случилото се“, каза още Радка Караджова. Според нея е необходимо да се работи и с психолог.

„За съжаление пред последните години, а и не само, мерките, които се взимат срещу случващото се по пътищата безумие, са на принципа „проба-грешка“.

 

 

Лисва достатъчно задълбочаване в проблема. Пробват се различни методи, за да се види кой ще сработи“, коментира темата и Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофа.