Българите са единствените побеждавали Чингис Хан и Монголската империя!

Монтесори игра за памет InnovaGoods, 26 части

38,00 лв.

Детски игра - Въздушен хокей

49,00 лв.

Игра монтесори с дървени матрьошки и фигурни животни InnovaGoods, 11 части

38,80 лв

Детски джаги - дървени

49,00 лв.

3D магически куб Ubik InnovaGoods, 5,5 x 5,5 x 5,5 см

14,00 лв.

Боксова круша със здрава основа InnovaGoods

38,80 лв.

Детски игра - билярд

42,00 лв.

Танцуващ и говорещ кактус с музика InnovaGoods, LED светлини, 14 x 32 x 9 см.

35,00 лв.

Забавна постелка за игра с вода InnovaGoods, 64 x 50 x 1 см.

29,00 лв.

Mногофункционална музикална постелка InnovaGoods, 70,5 x 45,5 x 2,5 см.

49,00 лв.

Подписал и декларация, че се отказва от досегашното си име и приема титлата

“Иде Лорда, той вече не е нашият Сандокан.”

Това казват хората в златоградското с. Долен. Съселянинът им Стамен Танев, който от 6 г. живее и работи в Англия, показал сертификат на мегдана, че е лорд, и толкова много ги впечатлил с британската титла, че тутакси му заменили прякора, познат от детинство – Сандокан, с Лорда

40-годишният Стамен си е дошъл тези дни в Долен за абитуриентския бал на дъщеря си и за да отпразнува рождения си ден със семейството. Решил и да огласи новия си статут на Острова.

“Бъзикат се с мен, че вече имам синя кръв, но аз действително съм лорд”, казва Танев. Някои в селото направо ахват от новото му благородническо положение и пресмятат какъв големец е станал Сандокан.

Стамен е охранител в Елсбъри, град между Оксфорд и Лондон. Има и малка частна строителна компания, която кръстил “Стан Констръкшън енд Сървисис”.

При регистрирането на фирмата настоявал да се казва “Хермес”, но компютърът намерил друга фирма със същото име и му отказали.

Сега чрез фирмата си наема работници, когато открие работа, и си изкарва допълнителни доходи.

Историята с “облагородяването” на Стамен започнала случайно. Негов приятел му предложил да купят заедно земя. Стамен казва, че купили около 7 дка за 25 000 паунда в Шотландия.

Приятелят му бил там на екскурзия, но научил, че могат да се възползват от местните закони – щом имаш земя, може да придобиеш благородническата титла.

Според законодателството в Шотландия всеки собственик на какъвто и да е парцел земя автоматично придобива титла.

“Попълнихме документите, платихме и готово”, кратко и ясно обяснява Лорда.

Документите за собственост дошли на неговия адрес луксозно опаковани като подарък заедно с удостоверението за придобиване на титла и нотариалния акт за шотландската земя.

“Аз не съм много добре с английския и приятелят ми подаде документите. Чаках месец-два и дойде плик от фирмата с документи, на които пише, че съм лорд. Чувствам се такъв и затова ги взех, като тръгнах за Долен, за да ги видят хората тук”, хвали се Танев.

Договорът за придобитата земя е с Highland Titles Limited – компания, регистрирана в Alderney и лорд Стамен Танев. Според него лордът и неговите наследници не могат да продадат имота освен в неговата цялост, т.е. на един собственик, както и без право на транспортен достъп.

От сайта на продавача става ясно, че доленският благородник е притежател на кален пущинак. Подписал и декларация, че се отказва от досегашното си име и приема титлата лорд.

Получил и карта за самоличност с индивидуален номер на участъка, карта за идентифициране на местоположението на парцела, а също и подпечатан нотариален акт. Документите са изработени от шотландски адвокат, който би трябвало да гарантира тяхната правна стойност.

Шотландската дума laird (лерд) означава земевладелец. Реално хората не могат да правят нищо с въпросната земя, дори и да е един фут, освен да се хвалят с титлата.

Шотландското право позволява на собствениците на земя да могат да използват титлата. Иначе автентичните звания се дават единствено от кралицата на Великобритания и шотландският лерд не е британски лорд.

Лорд Танев почерпил обилно за новия статут в родното си село. Случайно тогава минал екип на местен вестник, който не знаел, че има търговия със земя в Шотландия за придобиване на титли в световен мащаб, и го обявил за истински лорд.

Сред възползвалите се от възможността за титли срещу суми от порядъка на 200-300 лв. има и много българи.

Сега никой в родното му село не се съмнява, че Стамен е британски благородник.

Покрай абитуриентския бал на дъщеря си Татяна той ѝ купил джип “Мерцедес”, което още повече усъмнило съселяните му, че нещо става с гурбетчията. В нейна чест е правил 3 тържества – в 3-етажната си къща за възрастните, в заведение за по-младите и в Златоград за роднините на жена му, която е оттам.

Скоро предстои шумно да отпразнува и рождения си ден.

“Впечатлен съм, че дъщеря ми учи усърдно и е отличничка, затова ѝ купих колата, аз дори не успях да завърша средно образование”, признава той.

Преди да ѝ връчи ключа обаче, я тествал как шофира – чул, че от нейния клас всички, които карали коли, са ги поочукали вече. Стамен преценил на теста, че дъщеря му може да шофира, и затова се чувства спокоен.

Сандокан всъщност заминал за Англия от немотия. Работел по строежи, но не му плащали редовно. Съпругата му била отговорник по качеството на продукцията в шивашки цех с английски собственици в селото и затова се насочил към Острова. Пробвал бизнес и в България, но се отчаял от многото бюрокрация и завист.

“Навсякъде е по-лесно оттук. Хора от Долен има много в Германия, има и къде ли не. В Англия също има, но от моето село няма в Елсбъри.

В България всичко е много за минимално нещо – дърва да нарежеш, искат 100 документа от горското, полицията, кметството. И какви ли не глупости. А там всичко става по пощата и е лесно”, казва гурбетчията.

В Англия първо се хванал на работа в елитна верига магазини. След това изкарал курсове за охранител.

“Хващах окото, защото си бях направил фитнес в Долен и тренирах яко, когато бях по-млад. Сега ме мързи”, усмихва се Лорда.

“Живея в апартамент в Елсбъри, но сега ще си купувам къща. Жилището ми е малко и когато идват жената и дъщерята на гости, ни е тясно. В района, където съм, къщите вървят по 250-300 хил. паунда. Имам спестявания, но съм решил да тегля кредит и да си купя. Така ще мога да отговоря подобаващо на титлата, която имам. А и семейството ми да се премести на Острова”, обявява Лорда.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: newsbul

Ароматизатори за гардероб - 5 аромата - 6 бр.

10.00лв.

Сервиз за кафе - стъклен - прозрачен - 12 части

28.00лв.

Детска касичка - 500 евро - метална - голяма

10.00лв.

Въртящ се поднос за хладилник

11.00лв.

Детска полицейска униформа + аксесоари

39.90лв.

Кувертюра за диван - бежова - релефен дизайн - 210 х 230 см.

38.00лв.

Детска игра - билярд

42.00лв.

Детска къщичка - Палатка за игра - Ферма - 95 x 72 x 102 см

44.00лв.

Касичка прасенце - Керамична - 17 x 15 x 17 см.

12,00 лв.

Органайзер за бутилки за хладилник - 20.5 х 10.5 х 10 см.

6.00лв.