Специален хранителен режим за жени от 60 до 85 кг-Известен доктор казва правилата

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.

Това просто не е от което наистина се нуждаете. И д-р Ковалков доказа, че със собствения си пример, с повече от 50 килограма. Той създава техника, която се оказа  една от най-добрите диети за отслабване .

Диетата на д-р Коловков

Днес д-р Алексей Коловков е един от най-търсените диетолози в Москва. Въпреки че преди 10 години самият той страда от наднормено тегло и се опитал да се отърве от него. Това е, което го кара да се интересува от въпроси, свързани със загуба на тегло и да разработи специална хранителна система. Така че той разработи един от най-щадящите и безопасни по отношение на здравословното хранене. По-късно основава клиника, където над 6 000 души успели да намалят теглото си.

Ако се съди по много мнения във форуми и непрекъснат интерес методът Ковалков, тази схема наистина работи. Да видим, каква е нейната същност.

За начало е необходимо да се говори за психологическите аспекти на техниката. Лекарят решително се противопоставя на всяка моно диета, стриктни диети и рязко ограничаване на количеството храна. Той вярва, че всяка периодична диета след периода на пълно ограничаване води до необратими психологически разстройства.

Лекарят казва:  “Всяка забрана рано или късно ще ви върне неустоимото желание . ” Това е, което ви пречи най-много да отслабнете. Всеки процес на отслабване не трябва да предизвиква стрес за вас или тялото ви. Всичко трябва да бъде умерено, постепенно и внимателно.

За да получите и след това да поддържате нормално тегло, първо трябва да разберете причината за наднорменото тегло, да формулирате цели в дългосрочен план и след това, най-важното, да осъзнаете и да поемете отговорността за състоянието на теглото си. Повечето диети и други съвременни методи предполагат, че някой друг ще се погрижи за вашата хармония.

Ако използвате този подход, резултатът няма да отнеме много време.

Диетата има много предимства: не е необходимо да се пази фанатичен отчет за калориите, да гладувате и да наранявате тялото с внезапни промени. Авторът разделя своята методология на няколко етапа. Нека анализираме  етапите на диетата на Коловков .

Подготвителна фаза

Промяна на диетата – стрес за тялото. За да се избегнат вредните последици, е необходимо да се подходи внимателно към подготвителния етап. Постепенно ограничавайте частите от ежедневното меню, като постепенно премахвате от диетата продукти, които стимулират апетита. Ако е възможно, трябва да се отървете от лошите навици. По време на подготвителната фаза тялото ще почувства облекчение. След това започва вторият етап на подготвителната фаза.

Това е най-трудният период, но той помага на тялото да се възстанови, да влезе в нов ритъм и да нормализира обмяната на веществата. Продължителността на този етап е приблизително 14 дни. През това време, стомашно-чревния тракт се изчиства.

Режимът включва 6 ястия. На сутринта е по-добре да пиете 200 мл кисело мляко и да ядете шепа ядки. На този етап няма да имате обичайния обяд, той се замества от две закуски: първата – 1 ябълка, втората – половин грейпфрут. След това отново, 1 ябълка, а след това и втората половина на грейпфрута. За вечеря можете да ядете 250 грама зеленчукова салата и парче сирене. И преди да си легнете, можете да ядете белтъка на две яйца и да изпиете чаша мляко.

Това е приблизително хранене, можете да го коригирате сами, но само в рамките на правилата. На този етап не яжте мазни храни и като цяло месо, както и въглехидрати. В този случай трябва да увеличите физическата активност. Не е нужно да спортувате усилено, просто добавете в ежедневието си физическа активност.

Основната фаза

След 14 дни от първия етап постепенно преминаваме към втория етап. На този етап, порциите са по-големи, в диетата можете да въведете морски дарове, постно месо, пилешки гърди, риба, нискомаслено извара. Лекарят препоръчва да се приготвят всички ястия на пара, без да се добавя мазнина. Използвайте солта в малки количества. Приготвяйте различни блюда, така че да не изпитвате отвращение към еднообразното.

Нa този етап в допълнение към активното ходене се добавят и други упражнения: Намалява се постоянно теглото, и продължава работата за нормализиране на системите в  тялото. Ограниченията в храненето не са толкова строги, колкото в подготвителния етап, порциите са доста големи и основната цел е да научим тялото да се възползва и да се наслади на точните продукти в правилната комбинация.

Продуктите в диетата трябва да са зеле, краставици, репички, лук, чесън, спанак, магданоз, марули, ябълки и круши, цитрусови плодове, горски плодове, ядки, нискомаслени млечни продукти. Сутрин, не забравяйте да ядете шепа ядки, а за вечерта два белтъка.

Много е важно да спазвате режима, да ядете по едно и също време. И на този етап ние увеличаваме броя на физическите дейности. Опитвайте се да ходите повече. Лекарят препоръчва да се увеличи броят на стъпките до 16 хиляди на ден. В този режим трябва да се задържите докато теглото се върне към нормалното или към желаните килограми.

Крайният етап

В този период ние определяме резултатите от диетата. Ако се чувствате комфортно в този режим и няма здравословни противопоказания, можете да го следавате през целия си живот. Основните правила на този период са прости: добавете малко зърнени култури в храната с нисък гликемичен индекс (елда), няколко филийки бял хляб или овесени трици, малко печени картофи за обяд. Да, имайте богата вечеря, а сега можете да пиете чаша сухо вино, да ядете парче тъмен шоколад.

Печенето и сладките са все още забранени, но малко по празниците можете. Позволява се зелен чай и кафе с умереност. Този период ще помогне за консолидиране на резултатите и предотвратяване на връщането на килограми.

Всички, които отслабват, трябва да знаят, че има редица продукти, които помагат да се изгарят мазнините. Да ги добавите към диетата ще бъде правилното решение. Като цяло, повече разходки, повече физическа активност и по-малко вредна храна – това са всички правила на тази диета, ако обобщим.

Не е открита топлата вода, но всички правила са систематизирани и представляват цялостна техника.Да се следват не е толкова трудно, но трябва да се адаптирате към загубата на тегло, да разберете защо имате нужда от това и трябва да работите усилено върху себе си.

Успех в процеса на отслабване, ще успеете!
Беше ли полезна статията за вас? Споделете го с приятелите си!

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: За Жената

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.