Ромчета се гавриха с 12-годишно момиче във Варна

Кошмарен случай на ученическа агресия във Варна. Група момчета от цигански произход са се гаврили с 12-годишно момиче в училище “Любен Каравелов”, научи регионалното издание Varna24.

Случаят е от 18 март. 12-годишното момиче се прибирало след училище към дома си в кв. “Аспарухово”. По пътя я застигнала група от пет момчета на приблизителна възраст 13-14 г. от същото училище. Те започнали да я блъскат, ритат и влачат за косата. Заповядали ѝ да се съблече, като през това време най-големият от насилниците, седмокласник, правел видеоклип с телефона си.

По информация на Varna24 детският кошмар се разиграл в близост до полицейското управление в квартала, а камери запечатали гаврата.

За случая са информирани всички институции и работят по него. Тече разследване от страна на полицията и прокуратурата, с децата и родителите работят психолози, както и медиатори от Център за обществена подкрепа, тъй като момчетата са циганчета.

В училището са предприети незабавни мерки, свикана е комисията за противообществени прояви, а в дирекция “Закрила на детето” е проведен координационен съвет за набелязване на мерки.

“С децата и родителите работят психолози. Наказание ще има и то сериозно, след като всички институции си свършат работата. В момента всички деца са в болнични и това до известна степен затруднява работата на експертите”, обясни пред Varna24 началникът на инспектората във Варна – Венцеслава Генова.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: fakti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *