Баща направи барокамера за сина си (ВИДЕО)

Инфрачервен вибриращ масажор за цяло тяло InnovaGoods, С 5 приставки, 15 x 16,5 x 11 см.

49.90лв.

Магнитни масажиращи чехли с акупресура InnovaGoods, 2 размера

35.00лв.

Силиконови разделители за всички пръсти на крака с подложка за метатарзалната част на ходилото (Опаковка от 2 бр.)

17.50лв.

Компресивни чорапи - при болки в глезена, свода и петата на ходилото

12.50лв.

Сироп за простата - 410 гр.

10.00лв.

Стягащ антицелулитен клин

21.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Био пчелен мед с Витамин C + Шипка и Прополис, Биохерба, 280 гр.

9.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Електрически ръчен масажор за цяло тяло INNOVAGOODS

68.00лв.

ПАЗАРДЖИК. В областния град има барокамера. Противно на очакванията – не се намира в нито една болница. Съоръжението не е внесено от чужбина, а е дело на един баща, решен да направи най-доброто за сина си, който е с аутизъм.

В продължение на пет месеца Петър Кондев работи по направата на барокамерата. Преди да се заеме с това е изчел много, разговарял е с малцината, които работят с барокамера у нас, а най-важното е, че се убедил в благотворния ефект от дишането на кислород под налягане.

“За лечението с барокамера разбрахме от социалните мрежи,

сподели Петър Кондев. Човек с добро сърце ни предостави своята барокамера – монтирахме я вкъщи, направихме около 50 сеанса на Емил с нея. Камерата беше без подаване на кислород и работеше на ниско налягане. Скъпа, хубава, ползва се от спортисти. При Емил имаше подобрения – малки, които при здравите деца дори няма да бъдат забелязани, но достатъчни, за да ни кажат, че нещо става, че налягането нещо променя към добро. Решихме да потърсим пълна барокамера – с кислород. В България и в онзи момент преди повече от две години, и сега има само две такива барокамери – във Варна и в София. Отидохме във Варна, защото за софийската все още не знаехме. Приятел ни предостави апартамента си – заминахме цялото семейство и започнахме. След първите 25 сеанса все още се чудехме дали не си губим времето и парите, защото нищо не се случваше. Обикновено след 5-10 сеанса показва дали има резултат.

Оказа се, че в нашия случай нещата се променят бавно, но се променят

Емил започна да се осъзнава като тяло, като усещания – много дребни неща, които, ако говорим за нормално дете, дори не правят впечатление. Например, ако си е нацапал устната, докато яде, да си я избърше. Или ако се погледне в огледалото и му виси ризата от едната страна, да се опита да си я оправи. Безброй дреболии, които събрани заедно стават много. И което е по-важното – започват да се затвърждават”.

След няколко месеца семейството разбрало за барокамерата в София и там Емил преминал още 45 сеанса.

Убедили се, че това е неговата терапия

Защото до този момент са прилагали какво ли не.

“Оказа се, че специалисти са знаели за това лечение и не са ни го казвали, каза Петър Кондев. И не става дума само за барокамерата, а за много терапии. Нямам оправдание, но имам обяснение – многообразието на терапиите на тези деца. Стотици са. Може би специалистите не рискуват да насочат някого към терапия, която може да се окаже неподходяща за него. Но това не е оправдание.

Преди да реша да правя барокамера, говорих с местни медицински величия и не само местни, а и в региона, опитах се да им кажа да направят барокамера за бизнес поне. Казах им: “Ето аз съм първият клиент, ако трябва, готов съм авансово да платя”. Не исках да се занимавам с това, работата ми е друга, от това не разбирам. Вече мога да кажа – не разбирах. Не съм престанал да чета по въпроса и сега”.

Барокамерите обаче са страшно скъпи – струват стотици хиляди долари.

“Взех решението да я направя сам,

ужасно трудно бе, защото в България никой не знае как се прави барокамера, посочи Петър Кондев. Тези, които са у нас, са внесени готови или на компоненти и са сглобени. Никой не е правил от нулата, както аз. Или поне не съм срещнал такъв човек. Събирах капка по капка всичко. Научих неща, които никога не съм мислил, че ще науча. Кислородни инсталации, връзки за тях, системи под налягане, клапани, дросели, манометри … Като ви казвам, че барокамерата ми е самоделна, не си представяйте, че има сайт от който си поръчвам частите и съм я сглобил. Намерих пазарджишка фирма, която произвежда съдове под налягане – на мен ми беше нужен съд под налягане с врата и илюминатори, като подводница. Имах специални изисквания. Намерих фирма за дебелите плексигласи за илюминаторите. Друга фирма направи кислородната инсталация. От друго място намерих компонентите за тази инсталация, от друго – компресор и филтри. Постоянно търсене беше. И често се оказваше, че съм взел погрешни неща”.

По пътя на изграждането на барокамерата Петър Кондев срещнал много човещина

Намерил я у Васко, който е собственик на софийската барокамера в НСА. “Чест му прави, че знаейки, че аз правя камера, ми помага с информация и съвети. Не ме възприема като конкурент. Казва ми:” Какъв конкурент, у нас има огромна нужда от барокамери!”. Човещина срещнах и у непознат в магазин на бул. “Христо Ботев”, където отидох за части, чието име не знаех. Човекът ми каза: “Имам едната част, струва 150 лева, но другата нямам. Отиди в Пловдив на този адрес, там ще намериш и двете части, купи си и първата, по-евтино е там”. Много съвети и безрезервна помощ получавам и от д-р Гаевски, който шеф на барокамерата във Варна. Много хора и от моя екип ми помагат.

Не е вярно, че българите сме черногледи и зли

И в това не съм се убедил сега. Винаги съм го знаел. Въобще не е вярно, че живеем в лоша страна, че сме калпав народ, че сме най-крадливи, най-корумпирани. Не е вярно! Човек трябва да обиколи света и да разбере, че това не е вярно. Интересното е, че много хора го мислят, но по навик говорят друго. Ние сме от 20-те процента, които са елитът на човечеството – останалите 80 процента биха желали да живеят, както живеем ние. Да, може би не живеем толкова добре, както някои хора в Швейцария и САЩ, но живеем достатъчно добре, за да си заслужава да се радваме на живота и на това, което имаме, да не се оплакваме и да продължаваме.

Хората са по-добри, отколкото показват!

А за барокамерата, за да съм сигурен, че всичко ще е наред, всяка информация я проверявах по пет пъти, защото основният пациент на тази камера е синът ми. Имам кореспонденция и с най-известната американска фирма производителка на барокамери. И в момента притежавам барокамера от типа с маска, която отговаря на всички технически изисквания. Реално вече работим с нея, синът ми направи 12 сеанса в нея, придружен от мен или кака му. Близки приятели пускаме да я ползват.

Терапията с барокамера не е популярна у нас

защото попада в категорията на нетрадиционната медицина. За разлика от другите страни, където нещата са коренно различни. В Англия например има 57 барокамери – по една във всяка област, предвидени са за болните с множествена склероза, на които се препоръчва да правят 300-500 сеанса годишно.

Но вече и у нас срещам много лекари, които са оптимисти и са въодушевени, че могат да имат на разположение барокамера за своите пациенти”.

С барокамерата ще работи съпругата на Петър Кондев – Лилия. Съвсем скоро тя ще премине специализиран курс във Варна.

“Последният курс е бил преди 7 години, сами преценете колко е популярно това лечение, посочи Петър Кондев. В него ще участват около десетина души – те са предимно водолази или водолазни техници. Тъй като барокамерите в България за това се ползват. За лечение – почти не се ползват.

Дишането на кислород под налягане изглежда като рецепта за всичко

Увеличеното налягане разтваря кислорода в кръвта в пъти. Чрез хемоглобина се разнася до всяка клетка, разтваря се във всяка тъканна течност. Постигайки това ниво на увеличен кислород в живите клетки, той достига до места, до които иначе не би стигнал, включително нокти, кости, мозък, сърце, рани. Кислородът се явява основен стимул на клетката за растеж и развитие.

Конкретен пример ще ви дам – дъщеря ми си беше порязала ръката с чаша, а на нея много трудно й заздравяват раните. След два сеанса в барокамерата с Емил раната й беше заздравяла. Това е най-видимият и бързо усещащ се резултат от барокамерата. Барокамерата се използва за заздравяване при тежки счупвания, на вътрешно и външноразкъсни рани, за случаи, когато има необходимост от генериране на клетки. При нашите деца работи, защото ефектът на кислорода върху клетките е същият и върху нервните клетки, включително и стволовите –

те получават стимул, който ги кара да са много по-енергични

Това провокира създаването на много нови връзки в мозъка. Природата е направила така, че те се създават, провокирани от външни фактори – светлина, звук, допир… При нашите деца тези вратички за развитие на големи участъци от мозъка са затворени. Чрез това стимулиране преградите падат и започват да се създават връзки в мозъка, които са предпоставки за цялостно развитие – моторика, концентрация, реч, разбиране”.

Скоро от барокамерата ще могат да се възползват и други хора.

“Ако пазя барокамерата само за Емил, това е все едно да имам кладенец

Източник: zname

Инфрачервен вибриращ масажор за цяло тяло InnovaGoods, С 5 приставки, 15 x 16,5 x 11 см.

49.90лв.

Магнитни масажиращи чехли с акупресура InnovaGoods, 2 размера

35.00лв.

Силиконови разделители за всички пръсти на крака с подложка за метатарзалната част на ходилото (Опаковка от 2 бр.)

17.50лв.

Компресивни чорапи - при болки в глезена, свода и петата на ходилото

12.50лв.

Сироп за простата - 410 гр.

10.00лв.

Стягащ антицелулитен клин

21.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Био пчелен мед с Витамин C + Шипка и Прополис, Биохерба, 280 гр.

9.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Електрически ръчен масажор за цяло тяло INNOVAGOODS

68.00лв.