Работният ден е до 16:00, или как се живее в Норвегия

Инфрачервен вибриращ масажор за цяло тяло InnovaGoods, С 5 приставки, 15 x 16,5 x 11 см.

49.90лв.

Магнитни масажиращи чехли с акупресура InnovaGoods, 2 размера

35.00лв.

Силиконови разделители за всички пръсти на крака с подложка за метатарзалната част на ходилото (Опаковка от 2 бр.)

17.50лв.

Компресивни чорапи - при болки в глезена, свода и петата на ходилото

12.50лв.

Сироп за простата - 410 гр.

10.00лв.

Стягащ антицелулитен клин

21.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Био пчелен мед с Витамин C + Шипка и Прополис, Биохерба, 280 гр.

9.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Електрически ръчен масажор за цяло тяло INNOVAGOODS

68.00лв.

В Норвегия работният ден завършва средно в 16:00 часа, за да може времето буквално „да се обедини с природата“. Тук осъзнават, че да се работи след този час е безсмислено.

Няма какво толкова да се измисли, когато те заобикаля доисторически ландшафт, от който ти спира дъха. Необикновено дива и плашещо красива е природата тук. Идеално място да напишете книга или да се отдадете на вечен мързел.

Истината е, че по това време на годината не е добра идея да излизаш навън. Рискуваш силният вятър да те отнесе в съседна Швеция. Духа вятър и вали дъжд, разказва Катерина Тейлър, арт експерт и съосновател на Port creative hub.

Живеем в южната част на страната, в град Она Сира. В дома на рибар, построен преди 100 години за съхраняване на мрежи и други приспособления. В момента това е къща за гости, където можете да бъдете сред природата, да пиете вино и да се наслаждавате на изкуството, допълва Тейлър.

Но да се върнем към Норвегия, казва тя.

Средната заплата, както и цените, са три пъти по-високи от тези в цяла Европа. Страната силно зависи от нефта, а последният не е безкраен. Норвегия не може да изнася стоки в мащабни размери.

Всеки един продукт или услуга са твърде скъпи поради себестойността си – така те са неконкурентоспособни на международния пазар.

В страната се говорят няколко национални езика. Никой няма проблеми с тях. Може би защото говорещите на различни езици норвежци не се разбират един друг и просто не се и опитват да спорят чий език е по-добър.

Като цяло в Норвегия има много проблеми. На първо място в последно време се увеличи популацията от стриди. Това е свързано с промяната на климата. Стридите започнаха да мигрират на север и нарушават местната фауна. Бедните норвежци са принудени да променят своите вкусове и да ядат редовно мекотелите.

Подобен е проблемът и с огромните крабове. Станали са твърде много. Изяждат всички останали крабове, включително сините. Да се запази популацията от нормални норвежки крабове е почти непосилна задача.

Колкото до добирането до работното място. На мнозина им се налага да се прехвърлят от острова на континенталната част, минавайки през “отвратителен пейзаж”. Автобусът идва точно в 6:30 сутринта и нито минута по-късно. Повечето държавни служители започват работа в 7:00.

Норвежците започват работа рано и съответно приключват по-рано. Вечерят в 17:00 часа. Признават, че към 23:00 часа са страшно гладни. Като лека закуска предпочитат хляб. За закуска и обяд – също. Трудно е да се каже защо изглеждат добре физически с такова меню.

Преди 30 години е било напълно обичайно да държат в хладилника си китово месо. Не и днес. В момента в Норвегия съвсем са се разпасали и ядат нещо подобно на делфини. За да не изпитват чувства за вина, наричат го с други имена.

Ако имаш къща близо до водата, задължително трябва да си купиш каяк и да го поставиш на стената. След това трябва да построиш и помещение за лодката. Иначе рискуваш да закъсняваш – тук повечето къси разстояния се изминават по-лесно по вода.

Хората, живеещи в южната част на страната, предпочитат през уикенда да отскочат до Дания. Северното сияние също е опция, но пътуването до там ще им отнеме двата почивни дни.

С други думи – не е лесно да се живее в Норвегия. Но мнозина се справят./ Блиц

Източник: Petel

Ароматизатори за гардероб - 5 аромата - 6 бр.

10.00лв.

Сервиз за кафе - стъклен - прозрачен - 12 части

28.00лв.

Детска касичка - 500 евро - метална - голяма

10.00лв.

Въртящ се поднос за хладилник

11.00лв.

Детска полицейска униформа + аксесоари

39.90лв.

Кувертюра за диван - бежова - релефен дизайн - 210 х 230 см.

38.00лв.

Детска игра - билярд

42.00лв.

Детска къщичка - Палатка за игра - Ферма - 95 x 72 x 102 см

44.00лв.

Касичка прасенце - Керамична - 17 x 15 x 17 см.

12,00 лв.

Органайзер за бутилки за хладилник - 20.5 х 10.5 х 10 см.

6.00лв.