Жена се изцери от смъртоносна болест след молитви пред чудодейната икона на Богородица Троеручица в Троянския манастир преди броени дни

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.

Излекуваната със силата на вярата нашенка пристигнала в светата обител в първите дни на април, за да разкаже за сполетялото я чудо и да благодари за Божия промисъл, по който тя остава жива и здрава. Историята разказа пред „България Днес“ игуменът на Троянската обител епископ Сионий, който от няколко дни е назначен и за ръководител на Бачковския манастир на мястото на архимандрит Самуил.
„Помолих я тази история да бъде записана в книгата на чудодейните изцеления в Троянската света обител, за да служи за укрепване на вярата и за обръщане към нея на невярващите. Не пожела да каже болестта, а това, че тя е била смъртоносна“, разказа още Божият служител.

В първата седмица на април в Троянския манастир пристигнали и съпрузи с още една блага вест.
Жената заченала след искрени молитви пред чудотворната икона и дълги неуспешни опити преди това да се сдобият с дете. Помолих и нея да запише това благодатно чудо“, разказва епископ Сионий.
В следващите седмици той ще съвместява игуменството и на двата манастира, докато Светият синод избере негов наследник в Троянската обител.

„Събирам екип от учени и експерти, с които да се подготви и реализира реставрация на стенописи, икони и исторически артефакти в Бачковския манастир. Приемам решението на Синода, за мен това е ново предизвикателство“, сподели още епископ Сионий.
И докато текат рокади в Светия синод и разместванията в ръководствата на големите ни манастири стават все по-чести, чудодейните изцеления и зачевания със силата на вярата не стихват. Особено в Троянската обител.

Един от най-показателните случаи за чудодейната сила на Богородица Троеручица е този със семейство, живеещо близо до Божия храм край село Орешак.

Повече от седем години съпрузите не успяват да се сдобият с рожба, след като пробват какво ли не, включително и скъпоструващи инвитро процедури.

„Накрая идват в манастира и плачат. Молят се да помогнем, защото вече влизат в една възраст, в която е все по-трудно да имат дете. Ридаят и казват – всичко пробвахме, само Бог остана. Първото, което им казах, е да посоча най-голямата им грешка. А именно – че често се обръщаме към Бога, когато сме пробвали всичко останало. А трябва да се сещаме първо за Бог и с любов да пристъпваме в мислите си. Тогава всяко наше дело и начинание ще бъде увенчано с успех“, разказва пред „България Днес“ секретарят на обителта и заместник на игумена дядо Сионий – йеромонах Стефан.

Духовникът казва на съпрузите как да изпълнят необходимия молебен с пост, молитва и изповед. Двамата с голяма ревност и любов правят всичко посочено.

„След време идват усмихнати и жизнерадостни. Жената ми каза, че е бременна. След няколко месеца идват още по-весели и щастливи с новината, че детето не е едно, а чакат близнаци. Толкова дълго време чакат и все няма, а накрая, когато се доверят на Божията майка, молитвата с вяра и любов не остава нечута. Бог е любов и той прави всичко за нас. В това число да ни прости всички грехове, ако се обърнем към него с чисто сърце, молитва и покаяние“, споделя Божият служител.

Жена, болна от рак, помолила своите близки да я занесат на носилка пред чудодейната икона на Божията майка Троеручица. Толкова била зле, че не можела сама да ходи. Когато похарчила всичките си пари по лекари и никой не успял да й помогне, била донесена тук.

Отслужен е молебен за оздравяването й пред чудодейната икона, помазана е с осветен елей от кандилото на Божията майка и в рамките на година след това тази жена с рак в последен стадий се изправила на крака и живяла още дълги години, сякаш никога не е била болна.

И това изумително чудо ни споделя йеромонах Стефан.

„То ясно ни показва, че нашият Господ е извор на живот. Всички знаем каква болест е ракът. За огромно съжаление почти няма човек, който да не познава болен от тази болест. Знаем в какво се превръща човек, разболял се от рак, особено ако засегне жизненоважен орган. Но примери на излекувани има много. Като започнем от настинка и грип и стигнем до рак. Защото никой, който отиде към Бог с вяра, няма да бъде посрамен“, споделя духовникът и отправя молба към всеки, на когото му се е случило чудо, да се обади в манастира или да дойде и лично да разкаже за него.

И още. „Мъж на около 40 години дойде един ден в манастира. Беше в много тежко психическо състояние. Сподели, че злоупотребявал с алкохол и наркотици. Това го довело до много тъжно и жалко състояние. Но, слава богу, след като дойде сам при Божията майка, помоли се и се покая, пожелавайки да се поправи, Божията майка му подаде ръка и го изтегли от бездната, в която беше попаднал. Сега той е един прекрасен мъж, който работи, скоро ще създаде семейство. Вижте за каква промяна става въпрос. И когато видиш с очите си подобно нещо, разбираш, че е прав Малкият принц, като казва, че най-важните неща са невидими за очите“, казва духовникът.

Йеромонах Стефан е категоричен, че всеки ден наблюдава много чудеса, които се случват пред иконата на Св. Богородица Троеручица.

„За някои те са незначителни, като например намиране на изгубена вещ, която е много ценна за човек. Идва да се помоли пред иконата и след това я намира. Нещо малко, което е достатъчно да разпали искрата на вярата у теб и тя да се превърне в един голям пламък“, казва още йеромонахът и добавя, че всекидневно в обителта пристигат щастливи двойки, за да споделят радостта си, че ще се сдобият с наследник след молитви пред чудодейната икона.

Източник: vijti

Монтесори игра за памет InnovaGoods, 26 части

38,00 лв.

Детски игра - Въздушен хокей

49,00 лв.

Игра монтесори с дървени матрьошки и фигурни животни InnovaGoods, 11 части

38,80 лв

Детски джаги - дървени

49,00 лв.

3D магически куб Ubik InnovaGoods, 5,5 x 5,5 x 5,5 см

14,00 лв.

Боксова круша със здрава основа InnovaGoods

38,80 лв.

Детски игра - билярд

42,00 лв.

Танцуващ и говорещ кактус с музика InnovaGoods, LED светлини, 14 x 32 x 9 см.

35,00 лв.

Забавна постелка за игра с вода InnovaGoods, 64 x 50 x 1 см.

29,00 лв.

Mногофункционална музикална постелка InnovaGoods, 70,5 x 45,5 x 2,5 см.

49,00 лв.