Свинската мас – натурално чудо, което лекува от глава до пети!

Монтесори игра за памет InnovaGoods, 26 части

38,00 лв.

Детски игра - Въздушен хокей

49,00 лв.

Игра монтесори с дървени матрьошки и фигурни животни InnovaGoods, 11 части

38,80 лв

Детски джаги - дървени

49,00 лв.

3D магически куб Ubik InnovaGoods, 5,5 x 5,5 x 5,5 см

14,00 лв.

Боксова круша със здрава основа InnovaGoods

38,80 лв.

Детски игра - билярд

42,00 лв.

Танцуващ и говорещ кактус с музика InnovaGoods, LED светлини, 14 x 32 x 9 см.

35,00 лв.

Забавна постелка за игра с вода InnovaGoods, 64 x 50 x 1 см.

29,00 лв.

Mногофункционална музикална постелка InnovaGoods, 70,5 x 45,5 x 2,5 см.

49,00 лв.

Съвременният човек смята свинската мас за остарял, „бабешки” начин за лечение, който е останал в миналото ни, но нейните полезни приложения са многобройни, както ще видите от рецептите по-долу.

Рецепта на Баба Ванга при детски бронхит

Да се изпържат 2 яйца в свинска мас и да се поръсят със сол. Като изстинат, да се наложат на гърдите на детето за една нощ.

Бронхит

3 суп. лъж. прясна несолена свинска мас се промива в 9 води, добавят се 1 суп. лъж. мед и 2 зърна медицинска дъвка, счукана на прах. Всичко се разбърква добре. Дозата е за 1 ден. Разпределя се за 3 приема. Друг вариант за същото заболяване е: 1 суп. лъж. мас се вари, като се бърка непрекъснато. Прибавят се 3 суп. лъж. чист пчелен мед. Разпределя се за 3 дена, по 1 прием на ден. При продължителна употреба бронхитът изчезва напълно.

Още една рецепта за бронхит: Равни количества свинска мас и мед се разбъркват, добавя се 1 суп. лъж. морска сол. Добре разбърканата смес се разстила върху ленена или памучна кърпа и се налага върху гърдите на болния. Покрива се с хартия и се облича вълнена дреха. Така се преспива.

„Ароматна” мас при бронхит: Равни количества свинска мас, мед, смлени орехови ядки и коняк се разбиват добре с миксер. 3 пъти дневно преди хранене се приема по 1 суп. лъж.

При хемороиди

За външна и вътрешна употреба смесете 1 суп.лъж. свинска мас с 1 каф.лъж. сода за хляб. Маже се външно и вътрешно, доколкото е възможно.

Болки в краката

Смесват се 400 г мас и 40 г синапено брашно (хардал). На болното място се поставят кърпи, потопени във вряла вода и добре отцедени. След хубаво затопляне се прави разтривка и болните места се налагат със сместа. Превързват се и се увиват с вълнен шал.

Болки в ставите

Разтопяват се на водна баня 500 гр свинска мас. Докато е топла, в нея се изсипва 50 г синапов прах. Бърка се постоянно, докато замръзне. С получената смес се разтриват ревматично болните стави и след това се прави съгреваещ компрес с горещ ябълков оцет. Лечението продължава, докато отокът (ако има такъв) спадне и болките престанат. Лечението има бърз и сигурен ефект.

Схващане на крак

100 г свинска мас и 1 супена лъжица добре счукана и пресята морска сол се разбъркват и със сместа се намазва целият крак, като същевременно се масажира.

Дископатия

Начуква се до омекване лист от прясна зелка, намазва се с 1 суп. лъж. несолена свинска мас, поръсва се със захар и се налага върху болезненото място. Превързва се с вълнен шал.

Друга рецепта: Намазва се кръста около болното място със свинска мас. Навлажнява се парче памучен плат с газ за горене. Платът се ръси обилно със сол (както сланина). Залепя се на болното място. Прави се 2 пъти в 2 вечери наред.

„Люлякова” мас при дископатия: Със смес, приготвена от 3 суп. лъжици пресята пепел от лозови пръчки, 4 счукани глави чесън и 2 суп. лъж. свинска мас се маже болното място 3 поредни вечери. Сместа трябва да стои най-малко 3 часа. След 1 месец процедурата се повтаря.

Яйчен пластир с мас: Смесват се 1 суп. лъж. свинска мас, 1 суп. лъж. настърган детски сапун, 1 кокоши жълтък, 1 суп. лъж. пчелен мед, 10 стрити аспирина и 10 стрити зърна дъвка (сакъз). Намазва се на парче плат, което се залепя за болното място. Пластирът се държи 2-3 дни.

Хининова мас: Разбъркват се много добре 100 г чиста свинска мас, 3 глави чесън, 4 стрити на прах хинина, 10 стрити на прах аспирина, 1 супена лъжица мед, 1 равна чаена лъжичка салицил, 2 супени лъжици ментолов спирт, 2 супени лъжици сок от листа на репей и 11 капки йодна тинктура. С получената смес се маже болното място. Спи се с вълнен колан. Помага и при радикулит.

Чеснова мас: Три глави чесън (на каша), 1 супена лъжица свинска мас,1 супена лъжица хлябна сода и 1 супена лъжица пчелен мед се разбиват добре, докато се получи хомогенна маса. Налага се вечер на болното място и се прави съгреваещ компрес, който се държи 2-3 часа. Добре е предварително кръстът да се намаже със свинска мас.

Плексит

1 чаена чаша неосолена свинска мас, 20 мл салицилова киселина и камфор на кристали (продава се във вид на топчета; за целта 1 топче е напълно достатъчно). Всичко това се смесва в едно конфитюрено бурканче и се слага да се разтопи на водна баня. После с получената гъста като крем смес се маже болното място.

Абсцес

250 г свинска мас, 100 г восък, 200 г боров вазелин, 250 г краве масло, 80 г чамсакъз и 20 г тамян се стопяват, без да им се позволи да заврат, в емайлиран съд. Сместа, още топла, се налага върху абцеса и се превързва. Превръзката се прави сутрин и вечер.

Изгаряне

Стопява се свинска мас и още топла се намазва върху изгореното място. След изстиване се намазва отново. Равни количества кисело мляко и несолена прясна свинска мас се разбъркват и с получената смес се маже изгореното. Не се превързва.

Прясна свинска мас се смесва с 1 жълтък и изгореното място се маже с получената смес. Свинската мас се промива най-малко в 9 води и с нея се маже изгореното. Не се превързва.

Туберкулоза

Като сигурен лек се препоръчва изяждането всяка сутрин на гладно по 1 супена лъжица свинска мас. Лечението трае 3 месеца.

100 г свинска мас се смесва с 4 счукани таблетки хинин и 10 счукани аспирина. След разбъркване се добави 1 суп. лъж. спирт. Отново се разбърква на гъст крем. С него вечер след разтривка се маже цялото тяло, като сместа се втрива чрез масажиране.

Силна простуда

Цялото тяло на болния се обтрива с добре разбита смес от 2 равни суп. лъж. свинска мас, 1 кафена чашка мастика, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат и 1 чаена лъжичка счукана и пресята морска сол.

Висока температура

И тук маста може да помогне. Нужни са освен нея и 3 глави счукан чесън. Стъпалата на краката се намазват обилно с мас и отгоре се поставя марля, пълна със счукания чесън. Прави се превръзка, за да не се размести и се обуват чорапи. След 7-8 минути превръзката се сваля. Ако температурата не е спаднала достатъчно, лечението се повтаря, като отново стъпалата се мажат с мас. Маста предпазва кожата от изгаряне.

Суха кашлица

Смесват се 1 суп. лъж. промита свинска мас, 1 суп. лъж. синапено брашно, 1 суп. лъж. мед, 1 смлян лимон, 1 суп. лъж. ръжено кафе, 1 суп. лъж. ситно нарязани листа от индрише и 1 глава настърган лук. 3 пъти дневно 20 минути преди хранене се изяжда по 1 суп. лъж. от сместа.

Продължителна кашлица

1 и 1/2 чаена лъжичка свинска мас се затопля с 1 кафена чашка прясно мляко. Пие се 1 път дневно. Лечението продължава 5-6 дена.

Пневмония

1 кг коприва се изпържва със свинска мас и се разстила върху хартия. Налага се върху гърдите на болния. Държи се 2 часа и се сваля. Гърдите се почистват и се покриват със затоплен памук за не по-малко от 6-7 часа.

Подсичане

Смесват се равни количества свинска мас и нишесте. Със сместа се мажат подсечените места.

Гъбички

Настъргва се кора от бъз заедно със зеленото под кората. Смесва се със свинска мас. Засегнатите места се мажат до оздравяване.

При суха екзема

100 грама пресен корен момкова сълза се поставя в стъклен буркан и се залива с 600 мл разтопена безсолна свинска мас. Вари се 1 час на водна баня. С мехлема се мажат на поразените места. Съхранява се в хладилник.

Косопад

В 500 г свинска мас се изпържват около 250 г счукани и ситно нарязани стъбла от коноп. След изстиването на сместа с нея се маже главата, като енергично се втрива в корените на косата.

За засилване на косата

Преди всяко измиване косата се намазва с бучка мас колкото орех, като маста се втрива в корените на косата. Слага се хартия и найлон и главата се завързва с кърпа. След 30-40 минути може да се измие, но е по-добре да постои повече. Косата се подхранва, заздравява и добива блясък.

Източник: trg

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.