Защо всяка от нас трябва да има арганово масло?

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.

Разочарована от няколко несполучливи избора на крем за лице, попитах моята козметичка какво ще ми препоръча. Въпреки че самата тя продава козметика, ми каза да си направя домашен крем. Нейното предложение беше на основата на кокосово масло, но когато влязох в аптеката, консултантката убедително ме насочи към аргановото олио. Купих го и започнах да изучавам какво пише за него из блогове и добри медицински сайтове. Повечето жени, които са го ползвали, повече никога не са го сменили. Наричат го „течното мароканско злато“ и се добива от суровите семена на т.нар. „Дърво на живота“, което се среща само в Югозападно Мароко. Мароканките са красиви по природа жени, но всяка красота има нужда от грижи, а казват, че мароканките се доверяват изключително на аргановото масло.

Аргановото масло може да се ползва и самостоятелно като крем за лице и лосион за тяло. Единственото важно условие е да не го нанасяте с пръсти, защото самите те са мазни и с тях ще разнесете не само допълнителна мазнина по лицето си, но и мръсотия.

Хидратация за всеки тип кожа

В комбинация с етерично масло от здравец арганът е чудесно козметично средство за всякакъв тип кожа – от много суха до мазна. Маслото от здравец е ободряващо и освежаващо, а арганът хидратира дълбоко, което прави употребата му сутрин много приятна. За направата на този „крем“ не се изисква нищо особено. Смесете в чист съд аргановото и олиото от здравец и ги пресипете в тубичка, от която ще ви е най-удобно да ги ползвате.

Съвет:

Ако не ви се намира малък съд, в който да смесите етеричните масла, можете да си купите най-малкия възможен сос в стъклена бутилка и след като го изсипете и измиете бутилката, да я ползвате за разкрасителните си нужди.

При проблемна кожа

Ако имате проблеми в някоя област от кожата си, смесете аргановото масло с масло от иланг-иланг. Той успокоява и премахва акнето, а освен това действа като афродизиак, така че е идеален за нощен крем.

Намалява появата на бръчки

За да постигнете този ефект, трябва да се сдобиете и с шипково и с розово масло, като те трябва да съставят само 10 % от общата маса на крема. Той ще подмлади видимо лицето и шията ви, ще успокои проблемите зони и в същото време ароматът ще стимулира доброто ви настроение.

Прави косата здрава и бляскава

То, разбира се, е доста мазно, затова особено първите пъти, когато го нанасяте като маска, полагайте съвсем скромно количество. Най-добре е да нанесете няколко капки върху ръцете си и с тях да минете през връхчетата на измитата си коса. След това изсушете по обичайния начин. Първите пъти може косата да ви се стори по-мазна след употребата му, но постепенно тя ще свикне и ще ви се отблагодари с жизненост и блясък. Тогава ще можете да ползвате по няколко капки от аргановото масло и като финиш продукт за повече блясък върху вече изсушената коса.

Премахва стрии, грижи се за ноктите, петите

Да, кой е казал, че кремът трябва да се намира само върху кожата на лицето ни? В случая с аргановото масло ще направите голяма услуга на тялото си, ако мажете редовно с него участъците със стрии. Тук вече ще ви се наложи да използвате ръцете си, но и това носи своя плюс, защото остатъкът от аргановото масло по тях ще се погрижи чудесно за здравината на ноктите ви. Само размажете хубаво по плочките им остатъците от олио. Ако все още остане мазнина, втрийте я в сухите си пети. Ще живнат и изведнъж ще се окаже, че сте се погрижили за себе си от главата до петите.

И още нещо:

Можете да капнете малко от аргановото масло в боди лосиона си и така то да бъде полезно за кожата по цялото ви тяло. Същото направете и с душ гела. Хитро, нали? Друг вариант е да си купите шише с розова вода и в нея да капнете арган. Средството е идеално за почистване, и ще замести вашия тоник. Сложете няколко капки и във вашия фон дьо тен – така увеличавате шансовете на аргановото масло да се погрижи за красотата ви.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: mila

Комплект От Две Части – Блуза + Панталон С Връзки На Талията – Светлобежов – 9624

67,10 лв.

Италиански Елегантен Комплект От 2 Части – Сако + Панталон С Връзки – Капучино – 9968K

76,20 лв.

Нежен Комплект От Две Части – Блуза + Панталон – Зелен – 24-33-5

71,70 лв.

Италианско Елегантно Сако 7/8 Ръкав – Тъмносин – 9709-8

50,70 лв.

Дълъг Пуловер – Тип Рокля – Зелен – 2019-38-13

44,40 лв.

Комплект – Суитшърт + Клин – Светлорозов – 9451-4

67,10 лв.

Спортен Комплект От 2 Части – Суитшърт + Клин – Фуксия– 9459-3

71,70 лв.

58,00 лв.

Комплект От 3 Части – Жилетка + Потник + Панталон – Сив – 2021-4-14

Комплект От 2 Части – Блуза + Панталон – Бежов – 9456-1

71,70 лв.

Нежен Комплект От Две Части – Блуза + Панталон – Фуксия – 24-33-6

71,70 лв.