Думи на опитен неврохирург-Храните, които трайно увреждат мозъка

Монтесори игра за памет InnovaGoods, 26 части

38,00 лв.

Детски игра - Въздушен хокей

49,00 лв.

Игра монтесори с дървени матрьошки и фигурни животни InnovaGoods, 11 части

38,80 лв

Детски джаги - дървени

49,00 лв.

3D магически куб Ubik InnovaGoods, 5,5 x 5,5 x 5,5 см

14,00 лв.

Боксова круша със здрава основа InnovaGoods

38,80 лв.

Детски игра - билярд

42,00 лв.

Танцуващ и говорещ кактус с музика InnovaGoods, LED светлини, 14 x 32 x 9 см.

35,00 лв.

Забавна постелка за игра с вода InnovaGoods, 64 x 50 x 1 см.

29,00 лв.

Mногофункционална музикална постелка InnovaGoods, 70,5 x 45,5 x 2,5 см.

49,00 лв.

Е, ако подобрите работата на мозъка и предотвратите сенилните заболявания, решавате логически проблеми и живеете с целите си. Но се оказва, че храненето и простите ежедневни навици също играят голяма роля в този въпрос.

В преследването на тънка фигура и чиста кожа рядко мислим за нуждите на мозъка. И напразно. Неврохирургът с 50-годишен опит Влад Сиуреа е убеден, че здравето на мозъка е в простите неща.

Ще ви кажем каква храна харесва вашият мозък, както и полезни ежедневни навици. В края на краищата, ние постоянно натоварваме това тяло и в замяна не даваме нищо.

Как да подобрим паметта и мозъчната функция

Влад Сиуреа твърди, че първите стъпки към здравия мозък и умствената яснота са много прости и достъпни за всеки. Неврохирургът, който е извършил

23 000 операции, съветва да ставате рано и не забравяте да пиете 2 чаши топла вода и да закусите. – На сутринта трябва да се събудим възможно най-рано, да отворим прозорците и да дишаме чист въздух. И не забравяйте за две чаши вода . ”

– Първата ще започне работата на целия стомашно-чревен тракт. Втората чаша е полезна, защото движи цялото тяло. Мозъкът има две точки на максимална активност: между 10-12 и 16-18 часа. Ако се умори, можете да му дадете малко кафе ”, казва Сиуреа. Лекарят настоятелно препоръчва да не се пропуска закуската, защото именно тя, след сън, осигурява на мозъка важни микроелементи.

„Трябва да закусите в спокойна атмосфера, наслаждавайки се на всяка хапка. Без притеснения, шум, проблеми или пушек. Колкото по-релаксиращо е, толкова по-приятно е за вас. Обядът трябва да бъде балансиран. Не е нужно да запушвате стомаха – знайте мярката. Освен това предпочитайте обикновена вода, а не сокове. ”

Бонбоните са вредни, но ако ви радват, можете да се поглезите малко. Просто изберете правилните екстри: “Черният шоколад е естествен, натурално горещо какао, мед-ето как да глезите най-много мозъка си” .

Също така, Влад Сиугеа казва, че всички ограничения на храните трябва да бъдат разумни и не категорични. Всичко е необходимо, но не в големи количества: „Да, месото не носи никаква полза за мозъка. Но в малки количества месото помага на тялото. Най-добре е да се яде нискокалорично месо. Пуйка и риба – най-полезното нещо, което може да бъде. Мозъкът не обича мазнините, не обича солта. Веднъж или два пъти годишно за празници е възможно. Но не прекалявайте с такава храна .

Също така, не забравяйте, че дори по време на сън мозъкът ни работи. Ето защо не е необходимо да го обременявате още повече с безсъние или решаване на важни въпроси през нощта: „Ако човек заспи с труден въпрос за него в главата си и не знае как да го разреши, на следващата сутрин той ще получи отговор. Така че, мозъкът е установил връзка между мисълта, преценката, паметта и сутринта – ще даде идея. Затова забравете за безсънните нощи . И имайте предвид, че добрият сън почиства мозъка.

В допълнение към храненето и добрия сън, мозъкът се нуждае от движение. Да, физическата активност също влияе върху работата на мозъка и паметта: „За мозъка са необходими три важни неща: реч, писане, движение. Мнозина са забравили какво е музиката и как да я ползват, а още по-лошо – не искат да танцуват. Танцът, както е доказано, предотвратява по-ранното развитие на болестта на Алцхаймер .

И разбира се, най-добрият приятел на мозъка ви е усмивката. Положителните емоции помагат за преодоляване на тъгата и засягат умствената ви дейност . Затова се обградете с добри хора и се опитайте да направите каквото искате.

Също така, неврохирургът дава някои съвети за подобряване на мозъчната функция през есента .

Кажете ни в коментарите какво играе ключова роля за вас при избора на диета. А също така споделете статията с приятелите си в социалните мрежи!

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: За Жената

Ароматизатори за гардероб - 5 аромата - 6 бр.

10.00лв.

Сервиз за кафе - стъклен - прозрачен - 12 части

28.00лв.

Детска касичка - 500 евро - метална - голяма

10.00лв.

Въртящ се поднос за хладилник

11.00лв.

Детска полицейска униформа + аксесоари

39.90лв.

Кувертюра за диван - бежова - релефен дизайн - 210 х 230 см.

38.00лв.

Детска игра - билярд

42.00лв.

Детска къщичка - Палатка за игра - Ферма - 95 x 72 x 102 см

44.00лв.

Касичка прасенце - Керамична - 17 x 15 x 17 см.

12,00 лв.

Органайзер за бутилки за хладилник - 20.5 х 10.5 х 10 см.

6.00лв.