Чужденци се подмладяват в кърджалийска пещерa

 

Чужденци идват да се подмладяват у нас. Но не заради по евтините козметични процедури, а защото край Кърджали имало магическа пещера – Утробата, в която следите от времето чудодейно се заличавали сами. Една нощ, прекарана в специалната зона, била достатъчна да смъкнем 10 години от себе си, твърдят очевидци на чудото.

Добре пазената в тайна пещера разкрили руски туристи. Местното население от ранна възраст знаело, че мястото е по-особено и хората избягвали да ходят там заради силната енергия, която пещерата излъчвала. Мълвата стигнала и до руски медиуми, които се престрашили да спят вътре. Така прочутият маг Владимир Овсянников станал първият човек, разкрил невероятните свойства на пещерата. Той твърди, че Утробата е сред най-уникалните места не само в България, ами и в целия свят

Формата и местоположението на природния феномен създава устойчиво електромагнитно поле, което превръща пещерата в аномална зона. Руснакът споделя, че първия път, когато посетил мястото, спал непробудно в продължение на 12 часа, а след като излязъл – изглеждал подмладен с 10 години.

Според руски метафизици в пещерата има електромагнитни вълни, които директно влияят на нервните възли и окончанията в гръбначния стълб и по този начин обновяват енергията в тялото.

Археолозите също подкрепят тези твърдения, изтъквайки, че в миналото пещера Утробата се използвала от траките за лечение и ритуали. Не със същия ентусиазъм обаче гледат българските учени. Според тях твърденията за подмладяване с 10 години били силно преувеличени и човекът просто се е почувствал отпочинал и ободрен след здравия сън.

Източник: Новинар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *