Лекарят, убил Жоро Плъха, застава отново пред съда

Инфрачервен вибриращ масажор за цяло тяло InnovaGoods, С 5 приставки, 15 x 16,5 x 11 см.

49.90лв.

Магнитни масажиращи чехли с акупресура InnovaGoods, 2 размера

35.00лв.

Силиконови разделители за всички пръсти на крака с подложка за метатарзалната част на ходилото (Опаковка от 2 бр.)

17.50лв.

Компресивни чорапи - при болки в глезена, свода и петата на ходилото

12.50лв.

Сироп за простата - 410 гр.

10.00лв.

Стягащ антицелулитен клин

21.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Био пчелен мед с Витамин C + Шипка и Прополис, Биохерба, 280 гр.

9.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Електрически ръчен масажор за цяло тяло INNOVAGOODS

68.00лв.

Рентгенологът д-р Иван Димитров, който миналия 2 март застреля крадеца Жоро Джевизов – Плъха, в двора си, отново ще застане на подсъдимата скамейка. На 5 ноември т.г. е делото срещу него в Апелативния съд в Пловдив, след като прокуратурата и близките на убития крадец не останаха доволни от оправдателната присъда и я обжалваха.

 

На 18 юли т.г. медикът бе признат за невинен от окръжния съд, че умишлено е убил крадеца в имота си, като убийството е било извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, пише “Монитор“.

Със същата присъда окръжният съд призна медика за виновен, че е имал незаконен пистолет „Валтер” с патрони, с който всъщност е бил застрелян Плъха. Заради незаконното оръжие с боеприпаси д-р Димитров се сдоби с условна присъда от 2 г. с 3-годишен изпитателен срок.

 

Плъхът влязъл да краде от гаража на доктора в нощта на 1 срещу 2-ри март 2018г. Медикът бил в отпуска, която използвал да ремонтира втория етаж на къщата си. В това време жена му и двете им деца били на гости на роднини в село Крумово.

На 2 март м.г.  около 1,30 часа през нощта Иван Димитров минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в гаража, който ползвал за работилница, свети. Помислил, че е забравил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси.

След известно време забелязал, че лампата не свети и вратата била леко открехната. Решил да провери какво се случва. Взел пистолета си „Валтер“, модел  „PH-9×19“, за който не притежавал разрешително и отишъл към гаража, в който вече върлувал Жоро Плъха. Той пък си приготвил за изнасяне в найлонови торби различни предмети.

 

Преди да стреля докторът бил нападнат от крадеца, който пък бил надрусан. Плъха хвърлил по собственика на имота нож с 12-сантиметрово острие, както и метална рекламна табела. Така порязал медика по десния крак и му причинил синка на дясната ръка.

Д-р Димитров стрелял, а крадецът успял да избяга. Прескочил дувара и притичал около 100 метра преди да се строполи върху паркирана под прозорците на областния управител на Пловдив лека кола.

Именно управителят на област Пловдив Здравко Димитров видял трупа на застреляния крадец в ранните сутрешни часове на 2 март, когато отишъл на работа и се обадил в полицията. Няколко часа по-късно лекарят бил арестуван, като на 6 март м.г. бил пуснат от зандана с мярка „подписка”.

 

По време на разследването стана ясно, че докторът и негов приятел са направили всичко възможно да прикрият следите от престъплението. Те са замели снега по двора на медика, за да няма кървави следи. Още в нощта на престъплението излезли и няколко часа издирвали ранения крадец.

В хода на съдебното следствие стана ясно, че те всъщност не дирели крадеца, а котката на доктора – Габриела. По време на обиколките из квартала изхвърлили незаконния пистолет. Разследващите на два пъти претърсваха с водолази Гребния канал, за да търсят „Валтер”-а, но не откриха нищо.

В деня след убийството подсъдимият говорил със свои съседи, които имат камери на търговските си обекти по улицата и на къщите си да изтрият записите и да не ги дават в полицията, разказаха от окръжната прокуратура в Пловдив миналата година. Хората обаче не се съобразили с молбите им и част от видеата били предоставени на разследващите.

 

След оправдателната присъда майката на убития крадец се закани да съди д-р Димитров „до дупка”, искайки ефективна присъда за него. „Най-голямото наказание за него искам. Той ми зима душата на мен. Синът ми зима. Три деца ми остави той. Жена му Надежда не я знам къде е. Сега в момента я няма при мен”, казваше в окръжния съд майката на Плъха Златка.

Тя и бащата на Жоро Джевизов поискаха общо 300 000 лева кръвнина заради убития си син. Арестът на медика миналия март предизвика серия от протести.

Първоначално жена му съобщи, че е била в дома им по време на кражбата, което разбуни още повече протестите. Впоследствие обаче стана ясно, че съпругата на рентгенолога и децата им изобщо не са били в къщата и протестите в негова защита лека-полека стихнаха.

Източник: Petel

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.