Храни и напитки, които са по-лоши от цигарите

Ароматизатори за гардероб - 5 аромата - 6 бр.

10.00лв.

Сервиз за кафе - стъклен - прозрачен - 12 части

28.00лв.

Детска касичка - 500 евро - метална - голяма

10.00лв.

Въртящ се поднос за хладилник

11.00лв.

Детска полицейска униформа + аксесоари

39.90лв.

Кувертюра за диван - бежова - релефен дизайн - 210 х 230 см.

38.00лв.

Детска игра - билярд

42.00лв.

Детска къщичка - Палатка за игра - Ферма - 95 x 72 x 102 см

44.00лв.

Касичка прасенце - Керамична - 17 x 15 x 17 см.

12,00 лв.

Органайзер за бутилки за хладилник - 20.5 х 10.5 х 10 см.

6.00лв.

Небалансираната диета в днешно време убива повече хора от тютюнопушенето. Липсата на важни хранителни вещества може да навреди на здравето. Въпреки това някои продукти, които включваме в хранителния си режим заради уж полезните им качества, също могат да бъдат разрушителни за нашите тела. Сред тях са прясно изцедените плодови сокове, които изглеждат здравословни в сравнение с газираните напитки, но всъщност могат да ви доближат една крачка по-близо до диабета.

Кои са продуктите, които може бавно да убиват, досущ като пушенето.

Прясно изцедени плодови сокове

 

Плодовете се считат за жизненоважни за храненето, а соковете са лесен начин да ги добавите към ежедневната си дажба. В течна форма обаче плодовете губят по-голямата част от своите здравословни елементи като фибри, които играят важна роля в профилактиката на диабет, сърдечни заболявания и затлъстяване. Освен това неконтролираната консумация на сокове може да причини тези здравословни проблеми поради количеството захар, което съдържат. Всъщност в някои от тях се съдържа толкова захар, колкото в цяла кутийка кока-кола.

Препоръчва се да се яде цяло парче плод, вместо да се пие сок. Един плод е достатъчен, за да ви засити и задоволи желанието ви за нещо сладко, докато за да направите чаша сок, обикновено са нужни няколко плода наведнъж.

 

Гранола барове

Макар и богати на хранителни вещества, някои барове с гранола също са богати на добавена захар. Най-популярните барове съдържат от 15 до 30 г захар на порция. От друга страна, ако са избрани правилно, снек баровете са перфектен начин да убиете глада и да избегнете преяждането, тъй като те съдържат много жизненоважни хранителни вещества и са в подходяща доза. Перфектният бар трябва да съдържа най-малко 3 г фибри, 5 г протеин и по-малко от 10 г захар.

Суши

Самото суши не е вредно. Основният проблем обаче са различните съставки и добавки в него. В днешно време в него често се съдържат майонеза, крем сирене, сосове и други противоречиви продукти, които повишават хранителната стойност на това ястие. За да избегнете проблеми с теглото, изберете обикновено хосомаки със сьомга или директно поръчайте сашими.

 

Риба от развъдник

Дивата риба е богат източник на здравословни омега-3 мастни киселини, които могат да намалят риска от сърдечни заболявания и инсулт. Но съдържанието им е силно зависимо от това, което яде рибата. За съжаление, рибата, която купуваме от супермаркетите, обикновено не идва от океана, а от развъдниците. Не само че й липсват здравословни хранителни вещества, но те съдържат и химически добавки, които фермерите използват, за да нараснат по-бързо рибите.

Обезмаслени храни

През миналия век диетата без мазнини беше бум. Докато диетолозите не разбраха, че производителите започват да заменят здравословните мазнини с преработена захар, за да поддържат естествения вкус на продукта. Така че, вместо да хапнете нещо, което изглежда като здравословна закуска, буквално консумирате прикрита захарна бомба. Сега експертите препоръчват да се избират млечни продукти, които са богати на протеини и здравословни мазнини, като извара или кисело мляко, които не съдържат преработена захар.

 

Зърнени култури

Зърнените храни винаги са се считали за просто решение за здравословна и питателна закуска. Не всички видове зърнени култури обаче осигуряват еднакъв размер на ползите. По-голямата част от тях са направени от рафинирани зърна. По време на тази обработка зърнените култури губят значително количество фибри и други хранителни вещества, които ви помагат да се заситите. Да не говорим за количеството захар, добавено към зърнените култури, за да станат по-добри на вкус и да бъдат по-привлекателни за децата.

Увеличеният прием на захар може да доведе до диабет, сърдечни заболявания и затлъстяване. Вместо зърнени храни, използвайте алтернативи с овесени ядки или пълнозърнести храни, които съдържат достатъчно фибри, за да сте сити и енергични.

Бял хляб

Белият хляб е друг продукт, приготвен от рафинирани зърна, в които липсват здравословни хранителни вещества и фибри. Докато фибрите допринасят за здравословно тегло, добро кръвно налягане и по-нисък риск от диабет и сърдечносъдови заболявания, фактът, че в белия хляб ги няма, може да е причината да се сблъскате с всички тези проблеми.

Пълнозърнестите хлябове могат да бъдат добра алтернатива. Освен това проучванията показват, че ежедневната консумация намалява рисковете от развитие на споменатите по-горе заболявания.

 

Соя

Соята може да бъде също толкова вредна за здравето, колкото и за екологията. За соевите култури се твърди, че са най-разрушителните монокропи, тъй като те ограбват хранителните вещества на почвата и я оставят напълно опустошена. Освен това соята често е генно модифицирана, което означава, че едва ли получавате някое от обещаните хранителни вещества от нея.

Друг проблем на соята е високата концентрация на изофлавони или растителни естрогени, които повишават нивото им в тялото и нарушават менструалния цикъл при жените. По същата причина приемът на соя обикновено е свързан с повишена активност на хормоните на щитовидната жлеза, което може да доведе до неочаквана загуба на тегло, изпотяване и подуване на шията.

 

Източник: mila

3D Раница Batman, Черен, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Промоционален комплект Disney Minnie, 2 Части, Раница, Мешка

24.9лв.

Детска престилка с шапка за готвене My Little Pony, 2 части, 100% Полиестер, Многоцветна

17.3лв.

Алуминиева бутилка за вода Spiderman, С капак, Пластмаса, 500 мл.

14.9лв.

Поларено одеяло Frozen, 100% Полар, 130 x 170 см.

28.3лв.

Кутия за съхранение на играчки Disney Frozen, Синя, 100% Полиестер, 31 см.

38.3лв.

Кош за съхранение Paw Patrol, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

3D Раница Spiderman, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Възглавница Paw Patrol, Сива, Цифра 3, 100% полиестер, 40 x 40 см.

15.4лв.

Кош за Съхранение на играчки Spiderman, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.