0

 

Това младо момиче, известно като „Волдемор“, защото е родено без нос, се откроява с уникалния си външен вид. Нейната история ни вдъхновява да прегърнем разнообразната красота, открита във всяко човешко същество, предизвиквайки представите ни за това какво означава да си наистина изключителен.

Тя е родена с рядко заболяване.

Теса е родена с необичайно състояние, известно като пълна  вродена архиния  , което означава, че й липсва нос.

Тази рядка аномалия, засягаща няколко души в световен мащаб, постави Теса пред различни предизвикателства от началото на живота й. Въпреки тези препятствия, тя е избрала да не позволи на състоянието си да я определя, подхождайки към живота с несравним ентусиазъм.

Архинията се проявява, когато носът не се развива в утробата, което води до липсата на тази черта на лицето. В уникалния случай на Теса, нейното състояние се простира до липсата на обонятелна система, частта от мозъка, отговорна за разпознаването на миризми. Въпреки предизвикателствата, породени от състоянието й, родителите на Теса я гледаха като на красиво и необикновено момиче.

При откриването на деформацията на лицето на нероденото им дете по време на ултразвук, родителите на Теса, Грейн и Нейтън Еванс, изпитаха смесица от емоции. Научаването пет месеца след бременността, че дъщеря им ще се роди без нос, несъмнено беше шок. Въпреки първоначалното предизвикателство, те твърдо се ангажираха да предложат на Теса възможно най-добрите грижи и подкрепа.

Поредица от медицински процедури и операции характеризират пътя на Теса.

Малко след раждането си тя е преместена в интензивното отделение, където й е направена трахеотомия за улесняване на дишането. Едва на единадесет месеца Теса трябваше да се подложи на операция на катаракта, което допълнително увеличи предизвикателствата, пред които се изправи на толкова крехка възраст.

Две години по-късно Теса се подложи на козметична операция за имплантиране на протези под кожата й, поставяйки основите за конструиране на изкуствен нос в бъдеще. Решението да се пристъпи към операцията не беше взето лесно от нейните родители. Все пак те го видяха като възможност постепенно да подобрят външния вид на Теса с течение на времето, правейки профила й по-„нормален“. Това включва костни и кожни присадки, обикновено се препоръчва през юношеството, когато лицето е приключило да расте.

Теса е издържала на физически предизвикателства, но духът й остава издръжлив.

Теса се е адаптирала към живот без нос, разчитайки на дишане през устата и без обоняние, което много от нас често приемат за даденост. Въпреки тези предизвикателства, заразителната радост и ентусиазмът за живота на Теса са мощно доказателство за нейната непоколебима решимост да живее пълноценно.

„Теса доказа, че всички грешат. Тя надхвърли очакванията на всички,” каза Grainne .

Освен това тя доказа, че е перфектно момиче. Тя винаги повдига настроението, когато влезе в стаята. „Тя влиза във всяка стая и може да повдигне настроението на стаята и да направи всички щастливи“, добави Нейтън.

Историята на Теса привлече вниманието на хората по целия свят, превръщайки се в източник на вдъхновение за безброй хора, изправени пред собствените си предизвикателства. Нейната сила и издръжливост са мощно напомняне, че истинската красота надхвърля физическия външен вид и се крие в несломимия дух във всеки от нас. Пътуването на Теса действа като фар на надежда, подсилвайки идеята, че можем да преодолеем всяко препятствие с решителност, смелост и подкрепата на любимите хора.

В свят, в който негативността често заема централно място, истории като тази на Теса служат като фар, осветявайки триумфа на човешкия дух. Пътуването на Теса е непрекъснат разказ и нейната история продължава да издига и вдъхновява безброй хора по света.

Източник


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *