0

Първо мъжът засяга темата с поставените задачи към децата, които според него са „експлоатация на детски труд“. Също така той посочва,

Пиша по повод прибирането на дъщеря ми в петък от детска градина „Ивайло „на Картала. Та случката е следната:

 

Докато децата си сменяли чаршафите (махали си старите, слагали новите както и калъфките, леличката само обличала шалтетата), което по думите на директорката за тях е като игра ( за мен е експлоатация на детски труд). Та дъщеря ми в процес на РАБОТА е разговаряла с друго дете и поради тази причина леличката ( ЧИСТАЧКАТА) , я е наказала да се преоблича във фоаето на градината, където са им шкафчетата. Обаче дъщеря ми не се е преоблякла там, защото я е срам и е стояла навън, докато децата вътре са си изяли следобедната закуска. И когато отново леличката я връща – закуски ( под формата на филийки ) , вече е нямало. Съответно тя остава гладна и нормално за дете разочарована, плака много когато се прибра.

 

От срещата ми с директорката се установи, първо че „леличката“ уж предлагала на детето, но то отказало и когато детето дойде и обясни изведнъж получих извинение и потвърждение, че е било както казва малката. На въпроса, защо „лелята“ наказва детето, отговор не получих ( явно началната педагогика, не е нужда за да си възпитател)! А, за това, че съм поверил детето си на тях, а те даже не са оставили не са разбрали, че едно дете е останало във фоето гладно, въпреки че храната е под бройка, получих едно извинение от лелята и „Няма проблем“ от Директорката, нали ми се извиниха, кой го интересува за чувствата на едно дете, важно е да сменя чаршафи!“, разказва Виктор Валентинов.

 

Повечето потребители опрекнаха родителя за острата реакция в случая. Според тях това е част от обучението на децата и тези дейности им помагат да изградят по-добра дисциплина и навици.

В градината децата се учат на неща, на които родителите не обръщат особено внимание понякога у дома. Оправянето на легло не мисля, че е експлоатация на детски труд, а по-скоро е изграждане на навик още от малко. Всички деца го правят в градината това нещо. А до колкото до лелята това е друг въпрос, че тя е реагирала по такъв начин и е наказала детето. Аз лично не виждам лошо в това децата да изграждат навик“, категорична е Десислава И.

 

Друго си е да не си оправя леглото и майка ѝ и баща ѝ да вървят след нея поне докато стане пълнолетна.А после там, където леглата не се оправят (защото само се отскача и подскача в леглата),става въпрос за професия и личност без ценности и морал. Вие да сте ,за да изчистите мързела от детето и да не превърнете дъщеря си в поредната наконтена мърла!“, добавя Нина А.

 

„Детето ми е в същата градина и ако го накажат ще съм повече от доволна, има си ред и правила и трябва да се спазват! Вашето най- добре си го гледайте сами вкъщи , света е прекалено строг за него…. Трябва да се радвате , че ги карат да вършат нещо. И като плаче какво трябва да направят – да седят и да му се молят ли?“, отбелязва Любомира Джамбова.

 

 

Източник: glasnews


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *