0

На 50-годишна възраст почина Елена Пампулова-Бергоми. Това съобщиха от Българската федерация по тенис. Елена е дъщеря на многократните републикански шампиони по тенис Емилиян Пампулов и Любка Радкова.

Тя има една титла от турнирите на WTA на сингъл и 3 на двойки, 12 титли от турнирите на ITF на сингъл и 8 на двойки. През 1996 г. достига до номер 69 в световната ранглиста.

 

Елена Пампулова-Бергоми е дългогодишна националка на България за Фед Къп и единствената българска тенисистка, която е печелила титлата от турнир на WTA, освен трите сестри Малееви и Цветана Пиронкова. Софиянката триумфира на турнира в Сурабая (Индонезия) през 1994 година.

Пампулова – Бергоми има участия в турнири от Големия шлем, както и в олимпийския турнир в Барселона през 1992-ра година.

 

През 1991 г. се омъжва за Аксел Вагнер, но на 25-годишна възраст остава вдовица.

През юли 2006 г. Елена се омъжва за дългогодишния си приятел швейцареца Кристиян Бергоми. През март 2008 г. се ражда синът им Алекс.

 

Миналата година тя беше замесена в скандал заедно с името на Брендо – беше една от подсъдимите, забъркани за изпраните пари на Евелин Банев в Швейцария. Българката, бивша служителка на банката, е посочена от швейцарската прокуратура само с инициала Е. Тя лично приемала куфарчетата с пари, първоначално доставяни от самия Евелин Банев и партньора му Константин Дишлиев.

 

През февруари швейцарски съд повдигна на втората по големина банка в страната Credit Suisse обвинения в пране на пари на предполагаема българска престъпна група за трафик на кокаин. Става дума за близо 140 милиона франка, някои от които са били пренасяни с куфари.

 

Според прокурорите банката и една от бившите й служителки не са взели всички необходими мерки, за да предотвратят възможността предполагаемите наркотрафиканти да укрият и да изперат пари в брой между 2004 г. и 2008 г.

Пред съда една от подсъдимите разказала за отношенията си с Евелин Банев и двама негови съдружници, също обвинени от швейцарската прокуратура.

 

 

Източник: lupa


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *