-5

31-годишният Цветелин Якимов бе брутално убит на крайбрежната алея в Слънчев бряг в петък вечерта, а причината стана фаталната красавица Ивет, с която и той, и убиецът му Христо Димитров (38 години), са имали вземане-даване.

 

Това обаче не е първият подобен случай. В последните години има още две убийства заради ревност в Слънчев бряг.

На 3 септември 2012 година бившият несебърски полицаи Михаил Менашки наръга седем пъти с нож Мария Златанова, докато тя се качваше в джипа на приятеля си – футболиста Симеон Куминков, който също е намушкан, но само веднъж.

Установи се, че жестокостта на бившия полицай била отключена от болната ревност на неговата приятелка Маргарита. Менашки е бивш полицай – от 2006 до 2012 г. Напуска системата, след като е уволнен дисциплинарно заради разпространяването на фалшиви винетки.

Мария и Маргарита си разменили обидни реплики във Фейсбук. Маргарита започнала да прави сцени на ревност на Менашки. Той пък тръгнал да иска обяснение от Мария защо се заяжда с приятелката му.

От свидетелските показания става ясно, че ден преди кървавата развръзка Маргарита имала рожден ден, но през целия ден с Михаил се карали. Тя настоявала той да набие Мария, за да я накаже.

При една от сцените Михаил извадил законно притежавания пистолет „Глок” и й казал, че по-добре да се самоубие, отколкото да направи това, което го кара. Тогава Маргарита взела пистолета и го насочила към главата си, а след това грабнала нож и заплашила, че ще си пререже вените.

После двамата се сдобрили и все пак празнували РД-то й, но след нова сцена на ревност Менашки грабнал кухненския нож, поръчал такси, отишъл пред хотел „Гларус” и там заклал Мария.

Последният удар бил толкова силен, че острието прерязало гръдната кост на младата жена и попаднало в сърцето, показва експертизата. Мария издъхнала от кръвозагуба.

Впоследствие той бе осъден на 25 години затвор и би следвало в този момент да е зад решетките.

1720372736 screenshot 2024 07 07 at 20 18 08 ubiystva ot revnost belezhat slnchev bryag

Това е фаталната Маргарита, заради която Менашки уби бившата си приятелка. Снимката е от кастинга на „Под прикритие“ в Бургас през 2012 година, когато Маргарита и Менашки се явиха за прослушване

През 2018 година Михаил Станчев от Ямбол застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина и простреля бившата си приятелка Симона, която оцеля по чудо.

реклама

До началото на сезона Михаил Станчев имал връзка с красавицата, която започнала работа в едно от казината на Миджурина и набързо между нея и шефа й пламнал любовен романс, след който тя изоставила старото си гадже.

Обезумелият от ревност Михаил решил да си отмъсти и на 2 юни 2018 година пред хотел „Сън Вилидж“ 22-годишната Симона и Миджурина.

Секунди преди те да се качат в автомобила му – черен Мерцедес S класа, който трябвало да ги отведе в апарт хотел „Бахами“, Михаил извадил оръжието си и стрелял безкомпромисно три пъти в тялото на Коста Миджурина, след което се обърнал и отправил един изстрел към Симона.

Паниран от извършеното убийство Станчев се качил на Опела си и отправил към дома си, където събрал всички налични боеприпаси, както и международния си паспорт и тръгнал към Лесово.

Впоследствие признава, че разговарял с брат си, по пътя размислил и решил да се предаде. Той бе осъден на 26 години затвор заради убийството и това, че осакати физически и душевно бившата си приятелка.

1720372775 screenshot 2024 07 07 at 20 19 26 ubiystva ot revnost belezhat slnchev bryag

Симона оцеля по чудо, след като бе застреляна в слепоочието от бившия си

 

Убитият Цветелин Якимов в петък, около 19 часа, започнал да заплашва убиеца си Христо Димитров от Ловеч. Двамата мъже работели един срещу друг. Христо за поредна година като служител на атракция „Виртуална реалност“, а Цецо – продавач на спортни тениски.

„Двамата започнаха да се карат. Цецо псуваше Христо, което пък страшно много го вбеси. Настана ужасна суматоха. Христо каза на Цецо да се разберат след работа. Но Цецо му скочи и почнаха да се бият. Имаше много хора, ние от съседните обекти се опитахме да ги разтървем.

В този момент Христо удари с ръка Цецо в областта на гърдите. Той е извадил нож и го наръгал, но в началото никой не разбра. Единият от мъжете само видя, че Цецо кърви и изведнъж той падна на земята. Дойде полиция и 10 минути по-късно дойде линейка.

През това време Христо стоеше встрани и наблюдаваше. Отиде до тоалетна първо, после пушеше цигари, все едно нищо не е станало“, разказа очевидецът, пожелал анонимност.

1720375410 449522517 455204284103827 7727693133396257402 n1

21-годишната Ивет, която е станала причина за спора между Цветелин и Христо 

Жертвата Цветелин е от Кюстендил, на 31 години, бивш професионален футболист, който в един момент достига и до бургаския „Черноморец“. Травма обаче прекратява спортната му кариера рано-рано, след което той става сезонен работник.

За убиеца му Христо не е известно почти нищо. Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест.

Източник


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

-5
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *