8

Има значителен ръст на българо-украинските сватби в Пловдив от началото на войната в Украйна, пише „Марица“.

Все повече украинки си казват заветното „да“ с пловдивски ергени. От 24 февруари до този момент 10 двойки са се врекли във вярност в Дома на младоженеца.

Има и запитвания за следващите месеци за венчавка на българи с украинки. Имало е и една отложена церемония поради факта, че гостите на булката не могли да пристигнат от Украйна в Пловдив заради военните действия и падащите бомби.

Единствено нещо, което трябва да се представи, е документ за семейното положение на булката от страната, от която идва, заяви директорът на ОП „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева. Освен украинки, има и четири филипинки, които са се врекли във вярност на пловдивчани през тази година. Две полякини също са решили, че мъжът на живота им ще е от Пловдив.

За днешната дата са поръчани 7 ритуала за сключване на граждански брак в града под тепетата. Пет от тях ще са в Дома на младоженците, един в къща „Хиндлиян“ и един в артгалерия „Филипополис“.

Все повече желаещи избират изнесените ритуали. Сред най-предпочитаните локации са Старият град – в частност къща „Хиндлиян“, и Римският стадион. А през септември за пръв път ще има ритуал на „Ядрото“ в квартал „Капана“.  Общо 161 са заявките за бракове през юли.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

8
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *