Categories: Всички статии

Дъщерята на най-тежкия българин гледа сама в Стражица детето си, родено с „конско стъпало“

29-годишната Стоянка Генова е една от майките, които благодетели пращат на море с дъщеря й

ДЪЩЕРЯТА НА НАЙ-ТЕЖКИЯ БЪЛГАРИН, КОЙТО ИЗДЪХНА В МЪКИ ПРЕДИ 5 Г., е борбена самотна майка, която се грижи за малката си дъщеричка, родена с „конско стъпало“. Иван Генов тежеше 270 кг и не можа да дочака медицински грижи заради теглото си и липсата на легло в стационар. Дъщеря му Стоянка Генова е на 29 години, а малката Десислава след три месеца ще стане на 4. Младата жена е една от майките в областта, която благодетели от Горна Оряховица пращат на море това лято, съобщи един от бизнесмените Ярослав Матоуш.

ИСТОРИЯТА НА СТОЯНКА ОБАЧЕ Е ПОКЪРТИТЕЛНА, ЗАЩОТО ТЯ САМА СЕ БОРИ с живота и с тежката диагноза, с която се родило детето й. Двете стъпала на Деси били изкривени напълно и първо й казали, че трудно ще може да ходи. Бащата на момиченцето не се грижи за него, макар да плаща месечна издръжка от 140 лева. След много ходене по мъките преди две години на Деси е направена операция на стъпалата в София и сега тя може да се движи нормално. Ходи на детска градина, облечена е като принцеса благодарение на добри хора, и носи нормални обувки. Преди това Стоянка е дала 1000 паунда за специални обувки и няколко хиляди лева за операция. Взела е 6000 лева заем от частно лице и ги връща всеки месец, разказа тя.

„Десислава сега е с ТЕЛК от 28% след операцията, но това не означава нищо. Социалните не ни дават помощи и получавам само детски. Благодарение на кмета на Стражица Румен Павлов, имам работа като чистачка към общината. Други добри хора са ни пуснали на квартира без пари, но тази година ще си продават къщата и вероятно ще останем без дом. Аз обаче не се оплаквам и съм благодарна на хубавите неща, които ми се случват, и че за пръв път ще отидем на море“, сподели още Стоянка.

Реално на месец тя живее с около 160 лева, след като плати сметките и върне борча си. Понеже заплата й била 400 лева и издръжката от бащата се брояла за доход, държавата не й дава помощ. Въпреки това тя разказва още, че си има електроуреди, макар и стари, но с Деси спят заедно на стар диван, а за отделна стая дори не мечтае. Мечтае обаче за дом, защото наистина може да остане на пътя след броени месеци. Може би бизнесмените от Горна Оряховица, заели се с благотворителна мисия, ще се опитат да й помогна и за жилище, надява се младата жена.

Нели СУКОВА

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Борба.БГ

admin

Recent Posts

  • Всички статии

Жена скочи с бебе от третия етаж на хотел в Кърджали

    Жена на 20 години скочи с едногодишното си дете от третия етаж на хотел в Кърджали. Инцидентът е…

22 часа ago
  • Всички статии

Рокаджията Константин Кацаров: Браво, Мартен Роберто, за смелостта!

  Рок музикантът Константин Кацаров коментира разразилия се скандал в социалните мрежи покрай отказа на DJ Мартен Роберто да изпълни…

22 часа ago
  • Всички статии

Режисьорът Степан Поляков: Нали вие сте Бунтът, що чакате на чалгаджията?

  Коментар на Степан Поляков, български режисьор, публицист и продуцент. Роден е през 1969 година в Пазарджик. Внук е на…

22 часа ago
  • Всички статии

Франциска Йорданова с мнение за Диджея който не пусна „Луда по тебе“ на Джокович

    Франциска Йорданова смята, че отказът на Dj Мarten да пусне песента „Луда по тебе“ на Джокович е бил…

22 часа ago
  • Всички статии

Ето ВИДЕО как пускат сръбската версия на „Луда по тебе“ в Сан Ремо заради Ибрахимович

    Любопитно видео се завъртя в социалните мрежи след истерията около нежеланието на диджея Мартен да пусне „Луда по…

22 часа ago
  • Всички статии

Нешка Робева: Извинете, г-н Джокович

  „Извинете, г- н Джокович. Не разбирам защо точно днес трябваше да се развали компютърът ми, ще има много грешки-…

22 часа ago