0

Омъжих се за Данаил, малко след като навърших 18 години. Вярвах, че попадам в добро семейство, но се оказа, че дълбоко греша. Още от първия ден в новия ми дом, се сблъсках с омразата на свекървата. Галина е отгледала съпруга ми като самотна майка, затова смяташе, че той заслужава най-доброто, което животът може да му понесе. За съжаление аз не се вписвах в представите й за перфектната снаха. По образование Галина е учител, затова насърчаваше и Данаил да следва нейните стъпки. Ден след ден свекърва ми упорито показваше, че не съм достойна за нейната среда. Не й харесваше как домакинствам, как се изказвам, като цяло – не одобряваше нищо в мен. А най-много я възмущаваше факта, че не искам да продължа образованието си. От сутрин до вечер от устата й се носеха едни и също обвинения: „Ти не си достойна за сина ми.“

Стисках зъби и се опитвах да не обръщам внимание на грозните й нападки. Болеше ме, но повече ми беше обидно, че мъжът ми никога не ме защити. Понякога подхвърлях на Данаил, че е време да си имаме дете, ала той отговаряше, че не е настъпил подходящият момент, защото му предстои докторантура. Така изминаха пет години. Когато съпругът ми най-накрая се дипломира, двамата се отделихме в самостоятелно жилище. Бях убедена, че от сега нататък ни чакат единствено щастливи моменти, но все по-често започна да ми прави впечатление, че Данаил се отчуждава от мен. Съпругът ми знаеше, че с майка му не се обичаме, затова винаги й гостуваше сам. През последните шест месеца той стоеше у тях от сутрин до вечер, а понякога и през целия уикенд. Дълбоко в себе си подозирах, че нещо не е наред и веднъж, без да се обадя предварително, реших да проверя лично какво точно се случва там.

В двора на паркинга видях колата на Данаил, а Галина бъбреше с няколко съседки пред входа. Опитах се тихомълком да мина покрай тях, но свекърва ми ме забеляза и побесняла застана на пътя ми. Поведението й затвърди убеждението ми, че нещо нередно става в жилището й. Отблъснах я със сила нахлух в апартамента. А там, на леглото в спалнята, мъжът ми се търкаляше с непознато младо момиче.Трудно ми беше да повярвам, че човекът, който ми се кълнеше в любов, сега ми изневерява с друга. По-късно разбрах, че от омраза към мен, Галина му е намерила любовница. Погледнах Данаил и с цялата си мъка на наранената си душа, му се изплюх в лицето. Оттогава изминаха години. Днес в живота ми има прекрасен мъж, чието семейство ме обича и цени. Бившият ми съпруг все още живее с властната си майка и доколкото знам, продължава да сменя жените като носни кърпички.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: lichna-drama


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *