0

В Асеновградските Facebook групи се появи видео, публикувано от ужасен баща, който споделя как социалните служби в града са тормозили семейството му и заплашвали да му вземат децата, ако жена му не подпише документ за настаняване в защитено жилище, заедно с децата им.

Данчо на 25 години и неговата жена Мария, която е на 21 години, имат две малки деца – бебе на десет месеца и батко на годинка и десет месеца. Бащата работи на три смени, за да се грижи за семейството си, а майката Мария е в майчинство и се грижи за децата у дома.

 

Всичко върви нормално, докато един човек от града, за който бащата споменава, че е син на шефката на местния отдел „Закрила на детето” Елена Ненова, не започва да проявява личен интерес към Мария. Данчо се срещнал с „мераклията“ и го ударил. И от там започва тормозът.

 

В извънсъдебно споразумение, Данчо се задължава да изплати 1200 лв за удара, който нанася на момчето, от която сума той е изплатил вече 1000 лв. В един момент обаче, в средата на 2021-ва година, се оказва, че срещу семейството му е подаден сигнал за това, че децата им са в риск. Социални служители започват тормоз над семейството с посещения в дома им и притискане да подписват документи за предоставяне на социални услуги, това споделят самите родители на две деца.

 

Първото посещение на семейството в местният център за обществена подкрепа, завършва с доклад, че няма констатирано нарушение от страна на родителите и те се грижат добре за децата си. Въпреки това, тормозът не спира.

Социалните служби до такава степен обсебват живота им, че ходят с тях и на редовните медицински прегледи. От един такъв преглед е и видеото, което семейството сподели в мрежата. Притиснати и в ситуация на безизходица, родителите са принудени да споделят какво се случва с тях, за да уведомят и предупредят хората от града на какво са подложени и че са заплашени с отнемане на децата им.

 

Във видеото, разпространено в социалната мрежа Фейсбук, се вижда нагло поведение, заплашване, както и думи към майката, че има деменция.

 

След споделянето на клипа, в коментари, други жени споделят, как въпросният син на шефката ги е преследвал и тормозил.

Хората в Асеновград виждат в ръцете на местната шефка на „Закрила на детето“ властова бухалка, използвана за шантаж срещу беззащитни семейства с извършване на най-зловещото нещо, което може да се причини на едни родители – да се отнемат децата им, както и най-зловещото нещо, което може да се причини на едни деца – да бъдат отнети от родителите им, които ги обичат и искат да се грижат за тях.

 

Преди две години, отново в Асеновград, имаше друг случай, в който същите служители на отдел „Закрила на детето“, отнемат дете директно от детската градина. Малкият Ангел е настанен далече от семейството при чужди, непознати за него хора в приемна грижа. По време на раздялата, Ангел и баща му са възпрепятствани от лични контакти в продължение на дълъг период от време.

Случаят пак беше свързан с междуличностни вражди преди това и използване на служебно положение. Тогава, възмутени хора от града се обединиха с решението да се помогне на семейството да си върне детето. Пловдивският окръжен съд върна детето на семейството с произнасяне, че то е неправомерно взето. Междувременно по случая са установени нарушения от социалните, за които от МТСП не са предприели нищо.

 

Сега хората отново се обединяват да защитят младото семейство, което да бъде оставено спокойно да отглежда децата си. Обществото в Асеновград се пита докога ще се позволява този терор над местните семейства и децата им.

Прилагаме текста, който помести бащата Йордан Янков:

„Здравейте, пишем тук за да дадем гласност на ситуацията в която се намираме.

Преди време имахме спор със сина на Елена Ненова, която е директор на закрила на детето. Синът и притесняваше жена ми и аз го ударих. Минахме през съда и след споразумение му изплащам 1200 лв.

 

Проблемът е, че от тогава социалните ни изнудват и заплашват. Последно притискаха жена ми да влезе в звено „майка и бебе“ в Пазарджик. Не сме перфектни не е лесно за никой, но обичаме децата си и в нито един момент не сме се отказвали от тях и сме се грижили според възможностите си. Аз работя, тя е в майчинство има и близки които ни помагат с каквото могат.

Пиша поста, защото преди три, четири дни Гергана Кюрпекова служител на социалните ни заплаши, че ще дойде с полиция и ще вземе децата. По няколко пъти сме проверявани и живеем в страх. Искаме това да се знае и ако стане нещо да знаете за нашия случай.“

 

Вижте видеото:

Междувременно екипът на GlasNews.bg успя да се свърже и с жени, които споделят как въпросният син на шефката на „Закрила на детето“ ги е преследвал и тормозил. Ето какво сподели жител на Асеновград, пожелал да запази анонимност:

 

„Случилото се бе преди около 6-7 години, но и до ден днешен по улиците има напрежение. Тогава той (Тодор Ненов) учеше в Тютюна, а моята компания и тогавашният ми приятел бяха от там. Често се събирахме с тях и Тодор идваше при нас – без покана. Никой не го харесваше и искаше, въпреки това той нахалстваше, сядаше до нас и не се махаше. Не му правехме нищо, защото очевидно имаше проблем с главата или се преструваше на жертва – не знам. До тук добре, но нещата започнаха да излизат извън граници, когато той една вечер ме проследи и научи къде живея. Всяка вечер в късни часове стоеше пред нас и не се махаше. Когато аз изляза той започваше да върви зад мен и да ме преследва. Пишеше ми в мрежите постоянно и отправяше сексуални предложения.

 

Една вечер, прибирайки се след рожден ден, той се беше скрил зад ъгъла на къщата ми и ме изплаши, скачайки пред мен – хвана ме и започна да се опитва да ме целуне, да ме опипа… Бутах го до последно и тогава го ударих, успях да се измъкна. Баща ми го предупреди да не ме закача повече, иначе щеше да се стигне до полиция. Блокирах го отвсякъде и въпреки това той продължаваше да ме причаква по улиците, но по отдръпнато вече..

Сега вече след толкова години отново се случва да го засека някъде. Спира се, обръща се след мен и ме гледа втренчено около 2-3 минути… Малко звучи като филм на ужасите, но това момче има сериозни проблеми! Психични. Крайни време е да се вземат мерки. Аз се разминах, но утре може да е някой друг!“

Елена Капсъзова е поредната, имала проблеми с Тодор Ненов. Тя разказа следното:

„Моята случка е от преди около 2 години някъде.

 

Не един път е идвал в магазина, в който работя, да си купува по нещо и съответно ме е питал как ми е профилът във Фейсбук. Аз, разбира се, казах, че нямам такъв и оставаше до вратата да ме чака да свърша работа. Нямам много спомен дали друго ми е говорил.. Но това се повтори може би 5 пъти за няколко месеца и всеки път чакаше пред магазина доста време – това беше доста притеснително за мен.“

 

На снимките – Тодор Ненов, за когото се твърди, че притеснява жители на Асеновград.

 

Източник: glasnews


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *