0

Войната се пренесе на територията на Русия за първи път от 24 февруари насам, когато руската армия нахлу и окупира части от Украйна. Силни експлозии от въздушни удари се чуват в няколко руски града, събощават агенциите.

 

 

Мощните взривове са регистрирани поне на 8 места. В Ростов експлозиите са на територията на целия град, включително в центъра. Същото е в Азов, Таганрог, Новошахтинск, Шахтах, Новочеркаск, Аксае и Ейск. Официална информация за случващото се до този момент няма.

 

 

В Ростов се е появил облак черен дим след експлозия, а в Таганрог жителите съобщават, че работи противовъздушната отбрана.

 

 

 

Въздушните удари, нанесени на руска територия от украинците идват само дни след като Украйна стартира контраофанзива в южната и в източната част на страната и си върна контрола върху почти 3 000 кв. км. територии.

 

 

По последни данни, ако се вярва на Заеленски даже става дума за 6 000 кв. км.

 

 

Руските сили се изтеглиха  от района на Харков, зарязвайки части от въоръжението си, а това породи открито недоволство в Москва. Прогонването на руските войски от почти цялата територия на Харковска област обрича на провал „специалната военна операция“, коментират наблюдатели.

 

 

 

Руските жертви в операцията в Украйна към края на август са били близо 50 000, твърди в един от профилите си във Фейсбук живеещият в изгнание руски бизнесмен Михаил Ходорковски. Общата бройка на загиналите руски войници надхвърля 80 000 от 24 февруари насам.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *