0

Татяна Атанасова е в топ 25 на дамите в хотелиерството в региона

Българка се нареди сред най-влиятелните жени в хотелския бизнес в Близкия изток. Русенката Татяна Атанасова влезе в престижната класация на хотелиерството на 23-то място като управител на супер престижния “Мьовенпик Ризорт Петра”, Йордания.
Тя е единствената българка в компанията на доказани лидери в хотелския бизнес. Нарежда се до жени професионалисти в бранша като Кандис Д’Круз – вицепрезидент на “Marriott Internacional” и отговаряща за луксозното портфолио от осем бранда в Близкия изток и Африка; Нисрин Карази – директор в “Hilton Worldwide” за Близкия изток и Северна Африка; Алма О-Йонг – корпоративен директор в “Emaar Hospitality Group”; Деби Симистър – вицепрезидент в “AccorHotels” за обучение и развитие в Близкия изток и Африка.
В списъка попадат още 20 креативни дами, които се грижат за уюта и незабравимите преживявания в

5-звездни хотели в Близкия изток

Леванта, Персийския залив и Египет, пише вестник „Утро“.
Такава класация се прави за първи път. Близкият изток е запазена територия за мениджъри мъже и за една жена е много трудно да пробие заради специфичните културни и религиозни особености на региона.
Организаторите отвориха за номинации класацията през ноември и всички хотели в Близкия изток бяха поканени да номинират жени мениджъри, които са носители на промяната, имат уникален управленски стил и се явяват двигател за развитие и сериозни постижения.
“Предполагам, че за номинирането ми е натежала и

голямата награда, която хотелът спечели

през октомври 2018 г. в Дубай на най-престижния конкурс “Хотелиер на годината”, където спечелихме в категория “F&B Manager of the year”, признание за управлението на 7-те ресторанта в хотела и огромния брой успешни събития, проведени извън хотела на открито”, сподели Татяна.
Като пример тя посочи абсолютно уникалната галавечеря, която хотелът, който управлява, организирал за ВИП клиенти на най-високата точка на Петра, до която се стига след изкачването на 800 каменни стъпала, изсечени в скалите.
“Конкуренцията в категорията “F&B manager of the year” беше убийствена. Състезавахме се с грандове като “Атлантис Дубай”, вериги като “Интерконтинентал” и “Риц Карлтън”, разказа още българката.
Номинацията за 25-те най-влиятелни жени в хотелиерския бизнес в Близкия изток не гарантира място в класацията. Татяна е трябвало да отговори на един дълъг и много подробен въпросник за своята

визия за развитие на хотела

постиженията й до момента, какво и как очаква да променя.
“Осъзнах, че изключително много се ценят, най-общо казано, различността, мисленето извън общоприетите рамки, нетрадиционният подход и алтернативните методи”, споделя Татяна.
Наградата, разбира се, е признание и реклама и за хотелския комплекс в Петра.

Татяна е работила като журналист в “Русенски Стандарт”. След закриването на вестника тя открива новото си призвание и от доста години работи като мениджър в хотели в България, Дубай, Барбадос, Катар, Йордания.
Мястото й в най-престижната класация на жените лидери в хотелиерството в Близкия изток й носи удовлетворение за положените усилия, но и нови предизвикателства. И със сигурност нови награди.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: BG-VOICE


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *