0

Ресторантьорското сдружение на Ричард Алибегов реши да защити столичния кмет Йорданка Фандъкова в деня, в който се организира протест срещу нея, заради ремонта на жълтите павета.

В обща декларация на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България се заявява „силно притеснение от изключително агресивната атака, която „Спаси София“ организира срещу българската столица София“.

От писмото им не става ясно какво отношение имат баровете и ресторантите към спора за поредния „ремонт на ремонта“ в центъра на града. Единствената препратка, която правят към собствения си бизнес, са споровете им с Борис Бонев за пешеходната зона на „Съборна“ и критиките му за вида на бул. „Витоша“, на която се намира и бар „Рафи“ на Ричард Алибегов. В писмото си те отбелязват, че не са „забелязали подобни вътрешни атаки да има срещу Париж, например“ и обвиняват хората на Бонев, че „съсипват София като туристическа дестинация“.

Те адресират „политическите амбиции на „Спаси София“ и обвиняват движението в това, че „вреди по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни“.

„София със сигурност има проблеми и то не малко. Но като цяло е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности“, се казва в писмото на Алибегов и партньори. „С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „една къщичка за птички не са построили“, се казва още в писмото.

Източник : bairak.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *