0

Бившата първа дама Антонина Стоянова се е пенсионирала от сладкия си пост в Женева и е напуснала известния швейцарски град. Съпругата на президента Петър Стоянов се е завърнала окончателно в България, писа „Ретро“.

Заради стажа си като експерт в Световната организация по интелектуална собственост, който натрупа след приключването на мандата на мъжа й на „Дондуков“ 2, Антонина успяла да вземе пенсия рекорд. През тази година бившата президентша отпразнува 70-годишен юбилей. Хора от обкръжението й издават, че получавала чужбинска пенсия в размер на няколко хиляди лева. Нейният съпруг, с когото са набори, пък прибира над 4 бона месечно, докато минималната пенсия у нас е едва 467 лева. По закон бившите държавни глави на България получават пожизнени пенсии, които се определят на 60% от основното възнаграждение без добавките на действащия президент.

Най-висока номинална заплата в страната взема именно Румен Радев, чие- то възнаграждение гони 10 бона. Половината от тях под формата на пенсия получават предшествениците му. Пенсиите на семейство Стоянови са напълно достатъчни, за да живеят охолно, но бившата първа дама Антонина продължава да работи и отскоро оглавява нов бизнес. Освен че все още поддържа активна фондацията си „Ценности“, с която организира редица изложби и събития у нас и в големи европейски столици, тя вече е собственик и на академия „Живей елегантно“. В школата е съдружничка с добрата си приятелка Богдана Карадочева.

ВИП училището за дами предлага различни обучения, лекции и семинари на всевъзможни теми. Някои от тях са: социален етикет, бизнес етикет, гурме култypa, държавен и дипломатически етикет, психология на успеха, изграждане на медиен образ. Цените на курсовете за желаещите да подобрят обноските си вървят по няколко стотака, а някои достигат и хиляда лева, разказват запознати. Оскъпяването идвало и от звездните лектори, които Антонина е поканила в школата си. Сред тях са световноизвестната графиня Мари дьо Тили, Мадлен Алгафари, Мариана Векилска, Силвия Лулчева, Марта Вачкова, Гого Лозанов, най-различни професори и експерти. Преди дни е преминало и едно от последните обучения на тема „Как да бъдем дами“, което струва 180 лева на калпак за лекция от 2 часа. Са- мата Антонина твърде рядко води семинарите. Целия си личен опит и тънкостите на протокола и етикета обаче тя е предала на дъщеря си Теофана, която продължава да живее в Женева и да работи на висока позиция във финансова институция. Нейният по-голям брат пък е бизнесмен в Пловдив. Засега бившият президент и жена му все още не са изпитали радостта да станат баба и дядо.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *