0

Любовният триъгълник между него, първата му съпруга Бинка Пеева и настоящата му жена Гергана обаче е един от най- скандалните в политиката и се помни и до днес. Въпреки че Бинка отдавна е простила предателството на бившия си мъж, който я изостави и се ожени за тогавашната министърка по европейските въпроси Гергана Грънчарова, в първите месеци след раздялата им поетесата била готова на крайности от любов.

„Минаваше ми мисъл за самоубийство. Но при мен беше мимолетна. Не съм суициден тип, аз съм жизнен човек… А и как бих могла да причиня нещо такова страшно на децата си“, признава в едно от интервютата си Пеева, която пише и няколко сърцераздирателни книги, в които излива чувствата си след провала на брака им с Паси. Тя и Соломон имат един общ син Исак, за когото бившият външен министър се грижел и след раздялата им. Към днешна дата Исак- младши, кръстен на знаменития си дядо по бащина линия, също се занимава с политика и през 2020 г. стана официално член на БСП въпреки десните убеждения на баща си.

Гергана и Соломон имат две техни деца и по едно от предишните им връзки. Първа се роди дъщеря им Михаела, а след това и синът им Давид. От първия си брак пък настоящата г-жа Паси е майка на щерка Катерина. Двойката първоначално пазеше в тайна любовните си отношения. С цялата си дипломатичност на министър по европейските въпроси Гергана пpoстичко отвръщаше на клюките около тях:

„Грижата за душата на всеки човек принадлежи на самия него“.

Впоследствие обаче романът им стана публично достояние. Соломон залюби красивата блондинка, докато оглавяваше Външно министерство, и дори я назначи за свой заместник. По-късно той се разведе с половинката си Бинка Пеева, а Гергана – със съпруга си от Асеновград.

Грънчарова стана госпожа Паси на най-романтичната дата – 14 февруари 2009 г.,

а родопското село Стойките беше избрано за брачната церемония, водена лично от тогавашния кмет на населеното място. Пoсле новото семейство отпразнува размяната на обетите в тесен приятелски кръг във вила на 2000 метра надморска виса чина в сърцето на Родопите, заобиколени от изискани вина и 200 искрящи свещи. Година по-късно се роди дъщеричката им, която Гергана кръсти на сестра си Михаела. През октомври 2011 г. семейство Паси се увеличи с още един член – Да- вид. 13 години след сватбата Гергана и Соломон са все още щастливо семейство, а наскоро дори се снимаха в музикален фолк клип, в който демонстрираха любовта си пред камерите.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *