0

Легендата на художествената гимнастика Нешка Робева е отколешен привърженик на природната медицина. 75-годишната ненадмината треньорка и до ден днешен изпълнява рецептите, научила в младостта си от своята майка, както и от срещите си с великия лечител Петър Димков.

При него Нешка отива да търси помощ заради болките, които ѝ пречели по време на състезания. „Например за тендовагинита правех компрес с черен препечен хляб, напоен с разреден винен оцет. Ръцете си намазвах първо с мазнина, защото иначе кожата изгаряше. За мигрената си налагах главата с листа от кестени, поръсени с топъл оцет, и надявах отгоре чорап. Кестенови листа слагах и на корема за моя колит. Беше ми предписал овесено мляко. Вари се овес със зародиша, не овесени ядки, плюс орехи с черупките и ябълка.

 

Като мине през гевгира, остава бяла течност. Към нея се прибавя мед и се пие по една винена чаша преди хранене. Това нещо дава изключителна енергия. Димков даваше пример с коня, който се храни с овес, и този, който се храни с ечемик. Вторият е затлъстял. Изглежда хубав, но не може да изкачи баира. А първият има много сила. За нервите Димков ми беше предписал да пия кафе от ръж с лъжица мед“, разкрива Робева.

„Имаше време, когато отричахме алтернативната медицина, увлечени от силата на антибиотика. Но вече виждаме, че антибиотикът не е вездесъщ. А ако се злоупотребява с антибиотици, се изграждат антитела и антибиотиците вече не действат. Нашата майка ни лекуваше с компреси и разтривки.

При простуда ме разтриваше с ракия или с газ. После ме завиваше така, че да се потя обилно. За облекчаване на кашлицата ми правеше компреси на гърдите с аспирин и свинска мас, отгорес с вестници. Майка ми правеше мехлем с мед, който изтегля гнойта и почиства гнойни рани.

 

Помня, че майка ми лекуваше жена с диабет. Беше безкрайно щастлива, когато раната на тази жена се изчисти. Сега много се говори за лечебните свойства на водата, че тя има памет. Моята баба е лекувала целия град Русе с вода и с билки. Следвала е системата на германски професор за лечение с вода. Сега има много литература по този въпрос.

 

Например Петър Дънов съветва сутрин да започваме деня с чаша гореща, а не просто с топла вода. Така се изчиства всичката шлака по хранопровода и червата. Аз съм го правила с разреден с топла вода портокалов сок. Не е добре портокаловият сок да се взема чист, защото киселината му е силна“, споделя още от ритуалите си за здраве Нешка Робева.

 

Източник: Ретро


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *