0

Мъжът, опитал да обере банка в Сливен е 41-годишен, родом от сливенското село Сотиря. Той е многократно осъждан за различни престъпления, сред които кражби и грабежи. През 2005 г. е избягал от затвора. Престъпната му деятелност е започнала още като непълнолетен. Има налагани ефективни наказания „лишаване от свобода“ за срок от 12, 8 и 3 години“. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата в Сливен.

От прокуратурата заявиха още, че от събраните по делото доказателства е установено, че мъжът се е придвижил с такси от с. Сотиря до центъра на Сливен, като предварително е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е пристигнал в града е забелязал бетоново блокче, с което е строшил стъклената витрина на банката. Носил е със себе си и чукче, което също да използва, за да счупи прозорците.

След като е проникнал в сградата се е задействала алармата, а междувременно действията му по претърсване са били забелязани от намиращ се в близост свидетел, който е подал сигнал на телефон 112, предава dariknews.bg. Непосредствено след това на място са отишли служители на Районно управление-Сливен, които са заловили мъжа до входа на банката.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *