0

В последно време му се беше отворил голям апетит за летене. Винаги предпазлив и знаейки възможностите си, летеше по подобаващ начин, скърбят колегите на Тома Стоичков

Тома Стоичков от София е загиналият на връх Мусала парапланерист, съобщи Флагман.бг.

Младият мъж бе известен състезател, един от най-добрите у нас. Само преди няколко месеца той се класира преди всички в първото състезание по прелети с парапланер „Банско Оупън“.

Припомняме, че инцидентът стана в ранния следобед. Тома Стоичков е излетял с група парапланеристи от Маркуджик. В ранния следобед той се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на върха. Според дежурния метеоролог мъжът е бил с два счупени крака и фрактура на таза. В акцията по спасяване се включиха 10 спасители от ПСС Боровец. Извикан бе и военният хеликоптер „Кугар“, който успя да евакуира пострадалия мъж. Той бе транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където е издъхнал.

Причините за инцидента все още не са ясни. Спасители коментираха, че благодарение на опита си той успял да контролира парапланера да се удари в прозореца на метеостанцията. За съжаление обаче сблъсъкът е бил много тежък, Стоичков буквално влязъл вътре.

Колегите на младия мъж са съкрушени от нелепата загуба.

„Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце. В последно време му се беше отворил голям апетит за летене. Винаги предпазлив и знаейки възможностите си, летеше по подобаващ начин и неведнъж или два пъти съм споделял облаците с него“.

„Томи, искам да знаеш, че винаги ще бъдеш част от мен, приятелю. Почивай мир и нека твоето приключение не свърши до тук! Нека светлината, която излъчваше, не спира да грее там, където и да си!“, пишат те в социалните мрежи.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *