0

Евгени Минчев, една от най-колоритните и интересни личности в България светски лъв и PR се ядоса на безбожните цени в магазините. С ядосан пост във фейсбук той сподели своето мнение.

 

Лютеницата стигна червения хайвер.

За Бога, братя, отмъстете им…

Идвам от кварталната бакалия! Спекулата е новият „министър“ на продоволствията. Цените стават безбожни. Съгласни ли сте? Затова чисто и просто не купувайте. Или следете цените, защото етикетите, като щури се сменят всеки час. Каквото и да е поскъпването на тока и суровините, нямам информация повишението да е 100 или 200%. Не се заглеждам по етикетите, но явно увеличението е толкова нахално, че ми избожда очите.

 

Не искам да сравнявам София с Лондон или други котловинни полета, но все пак в България хората имат ниски доходи. Но явно и огромен потребителски стомах, след като бакалиите още не са фалирали. Нещо, което съм вземал за 2.80 лв. доскоро, вече е 5.40. А предстои това да се преобразува в евро. Спрете се, санким.

 

И започвам да шаря с очи, за да намеря същото на по-изгодна цена, не защото не мога да си го позволя, а защото не искам да подкрепям и насърчавам спекулата. Електричеството за бизнеса било хвръкнало три пъти нагоре – добре. Но как не видях нито една организация на собственици, магазинери, производители и прочие да направи ефективен митинг или друга демонстрация? Да затвори магазини, да откаже стоки на ненормално високи цени.

 

Да обяви бойкот на артикули, които са ненужни и ненужно скъпи.

Като погледне човек – има толкова излишни от тях, толкова лактоза, захар, тесто. Да вървят по дяволите, да вървят в уличните варели, да вървят на майната си. Трябва да дисциплинираме стомасите и умовете си, трябва да ги озаптим откъм алчност и угаждане на всеки наш хранителен каприз.

 

Ама, какво да ядем… Ако бях онзи ватман, щях да изтърся някаква неуместна шега.

Но сега всичко е в ръцете на нашите решения, а те са отказ от излишно купуване. Старателно пресмятане на разходите, независимо скромни или щедри са финансовите ни възможности.

 

Трябва да се спре спекулата и лъжата в този измислен процес.

За Бога, братя, събудете се и събудете с реакциите си онези, които грабят от вас. А цената на лютеницата /знаем какво има в нея/, вече гони цените на червения хайвер. Скоро предстои да им опитаме и смлените хлебарки, щурци и какавиди. Събудете се!

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *